Goede wandeling

Leave a comment Standard

Wie in zijn oprechtheid wandelt, vreest de HEERE, maar wie van zijn wegen afwijkt, veracht Hem. — Spreuken 14:2

Lezen: Spreuken 14:1-7

Je ziet het om je heen gebeuren. Mensen verachten God en alles waar Hij, en wij met Hem, voor staat. Je komt ze overal tegen: collega’s familieleden, buren, of op straat als je aan het evangeliseren bent. Zodra ze de Naam van Jezus horen, worden ze boos, of ze lopen minachtend snuivend door. Wanneer je Hem echter kent, weet wie Hij (voor je) is en wat Hij voor je gedaan heeft en nog steeds doet, dan heb je ontzag voor Hem, maar je komt ook voor Hem uit.

Veel van deze mensen zijn beschadigd. Door de kerk, door medechristenen. Of ze hebben een verkeerd godsbeeld gehad en zijn daardoor teleurgesteld. Hebben iets gevraagd en het niet gekregen. Dat is een bolwerk in hun denken geworden, dat alleen maar met doeltreffend gebed te slechten is.

Hier wordt duidelijk de tegenstelling geschetst: of je wandelt in oprechtheid, met andere woorden: de mensen om je heen zien, begrijpen, ervaren, dat je in God gelooft, of je zondigt (steeds meer) en wilt aan het eind niets meer met Hem te maken hebben. Natuurlijk is er nog de grijze massa. Kleurloos, omdat ze geen kleur durven bekennen, niet voor hun geloof willen uitkomen, of zich ervoor schamen. Dat noemen we lauwheid. Iemand schreef eens dat lauw christendom een groter gevaar voor de kerk is, dan IS. En zegt Jezus zelf niet dan Hij ons uit Zijn mond zal spugen, als we lauw zijn? (Openb. 3:16)

Wie de kracht van de Geest van God in zijn of haar leven ervaart, staat in vuur en vlam voor Hem en wil iedereen aansteken. Door de olie van de Heilige Geest blijft dat vuurtje dan ook zeker branden. Wandelen in oprechtheid en in de vreze van de Here, doet je een vuurtoren zijn voor Hem. Laat je licht maar schijnen, iedere dag opnieuw.

(eerder verschenen op 12 november 2016)

—————————————Advertenties———————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws——————————————————————————————————De eerstvolgende evangelistie actie Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s.——————————————————————————————————

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.