Bekleed met Christus

Leave a comment Standard

Want u allen die in Christus gedoopt bent, hebt zich met Christus bekleed.Galaten 3:27

Lezen: Galaten 3:19-29
Ik heb het al eens vaker gezegd: de doop is geen ritueel wat er nu eenmaal bijhoort. Het is een fundamenteel iets, waardoor er iets met je gebeurt. Paulus is hier heel duidelijk over. Als je in Christus (de Naam van Jezus) bent gedoopt, dan ben je, toen je omhoog kwam uit het water, met Hem bekleed.

Oud-testamentisch doet dat denken aan Jesaja 61:10 waar wordt gesproken over de klederen des Heils. Bekleed zijn met Christus kan alleen maar als je tot geloof gekomen bent,waarna dan dus de doop volgt. Nu moet dat eigenlijk zo snel mogelijk gebeuren, anders loop je geestelijk gezien, nog in je nakie rond. Je wordt dus niet gedoopt omdat je een goed christen bent, maar omdat je die bekleding met Christus zo nodig hebt. Teveel nog wordt de doop gezien als een beloning, zo in de zin van: als je niet meer rookt, of porno kijkt, kan je worden gedoopt. Daar vind ik niets van terug in de Bijbel. Alleen de belijdenis dat je weet niet meer zonder Jezus te kunnen en dat je je leven aan Hem gegeven hebt, is genoeg. Al het andere is juist een voortvloeisel uit de doop. Maak discipelen door hen te dopen, staat er in de Grote Opdracht. Een van onze bijbelschool studenten heeft pas zijn buren, Syrische vluchtelingen tot de Heer mogen leiden. Maar zijn gemeente wil hen (nog) niet dopen, omdat ze nog teveel met de Koran verbonden zouden zijn. Wel, ik stel, dat die banden juist door de doop zullen worden doorgesneden, omdat ze dan met Christus zijn bekleed!

In Handelingen 2, bij Cornelius en op meerdere plaatsen zie je dat de doop direct na de bekering plaatsvond. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt.
Wil je bekleed zijn met Christus? Laat je dan dopen, (op grond van je geloof en je belijdenis). Hij is dan om je heen, over je heen, onder je, overal rondom je, samen met de Heilige Geest, Die in je is. Dat moet zo snel mogelijk, want de vijand ligt op de loer om het schaapje te roven. Wacht dus niet langer, sta op en laat je dopen!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

—————————————Advertenties———————————————
Het nieuwe event Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s. ‘Stille zaterdag’, maar we hebben niet de intentie om er een stille zaterdag van te maken! Want deze dag voor Pasen gaan we het Koninkrijk demonstreren in Woorden, het evangelie brengen; werken, mensen verrassen met een leuke attentie en wonderen, de bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-pasen-131952350031
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws——————————————————————————————————

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.