Vader kennen

Leave a comment Standard

Als u Mij gekend had, zou u ook Mijn Vader gekend hebben; en van nu af kent u Hem en hebt u Hem gezien. Johannes 14:7

Lezen: Joh.14:1-12

Deze tekst van vandaag komt uit dat mooie en krachtige gedeelte, vol beloften en oneliners van Jezus: vers 6, dat Hij de weg, de waarheid en het leven is, vers 12, dat we tenminste dezelfde dingen zouden moeten kunnen als Hij en vers 14, dat als we iets namens Hem vragen, we het ook zullen ontvangen.

En daar middenin staat dit krachtige statement: als je Mij kent, ken je de Vader en heb je Hem gezien

Dat zien van God was in het oude testament nog wel een dingetje, zowel Mozes, als Elia waren er dicht bij, maar op het laatste moment bedekte God hun gezicht, en als Mozes in Zijn nabijheid was geweest dan moest hij zijn gezicht bedekken, want men kon die stralende heerlijkheid niet aanschouwen. God zien, in die tijd betekende stèrven. Maar het is met de komst van Jezus allemaal drastisch veranderd. Want nu is Jezus zien, de Vader zien en juist leven, Hem kennen is de Vader kennen. En sinds we de Heilige Geest ontvangen hebben, is dat nog makkelijker geworden.

Heeft God nog in het Oude Testament het tintje van een wrakende God, dat is in het Nieuwe allemaal verdwenen, omdat al Zijn toorn over de zonde op Zijn Zoon terecht gekomen is, en als we Hem zien, bewogen, genezend, tijd voor iedereen hebbend, geduldig enz, dan zien we dus hoe de Vader is. Die dus nooit meer berouw zal hebben dat Hij de mens gemaakt heeft, zoals eerder, maar met wijde, liefdevolle armen op de uitkijk staat hoe verloren zonen en dochters terug gaan komen!

En wij hebben de opdracht om op Jezus te gaan lijken, zodat ook wij een afspiegeling van de Vader en Zijn liefde kunnen zijn, naar de wereld, die zo naarstig op zoek is naar echte, onvoorwaardelijke liefde, en wij mogen hen met Hem in contact brengen, is dat geen eer!

Gebed: Heer, help me toch ook Vandaag weer een afspiegeling van Uw liefde te zijn, opdat mensen U gaan leren kennen!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.