Eenparig

Leave a comment Standard

Verder zeg Ik u dat, als twee van u op de aarde iets, wat dan ook, eenstemmig verlangen, het hun ten deel zal vallen van Mijn Vader, Die in de hemelen is. Want waar twee of drie in Mijn Naam bijeengekomen zijn, daar ben Ik in hun midden. Matteus 18:19-20

Lezen: Matteus 18:15-20

Dit zou een mooie tekst zijn voor het ‘Bijbelteksten Memory spel’. Voor degenen die het nog niet weten: het is een gedachte waar we mee spelen. Veel mensen hebben moeite met het memoriseren van bijbelteksten en waar ze staan. Zo’n spel zou je kunnen helpen om ze beter te onthouden.

Het gevaar van bijbelteksten op zich, is dat je het verband vaak uit het oog verliest. Een tekst staat nooit op zichzelf, je moet altijd de context lezen. Daarom staat dat er bij de Opfrisser ook altijd bij. Als je op de tekst klikt, kom je bij het betrefffende bijbelgedeelte. Zo ook deze tekst. Het gaat om het eenparige, eenstemmig. Het griekse woord wat gebruikt is, betekent ook harmonie. Er moet dus eenstemmigheid zijn, maar ook met elkaar in harmonie leven. Eenheid in de gemeente is sowieso belangrijk, maar als we ergens voor gaan bidden is het voorwaarde voor verhoring! Daarbij komt dan ook nog eens het gezag, de autoriteit die we hebben gekregen in de hemelse gewesten, wat wij binden of ontbinden heeft effect in de geestelijke wereld.

Probleem is dat we vaak aan God dingen terugvragen, die de duivel van ons gestolen heeft. God zou het dan wel willen, maar Hij kan het niet, omdat Hij het niet heeft. In ons gebed zullen we ons ook moeten richten op de dief en de slachter, hem binden en eisen, op grond van het volbrachte werk, dat hij teruggeeft wat hij gestolen heeft!

Eenheid is een wapen, als de gemeente eenparig gaat bidden en in harmonie is met elkaar, gaan we (meer) wonderen zien, genezingen en reddingen. Maar wat denk je van twee mensen, verbonden in het huwelijk? Het begint bij onszelf. Gaan er geen twee op weg, zonder het met elkaar eens te zijn? zei Amos in hoofdstuk 3:3. En dat is dus een voorwaarde aan de ene, maar ook een belofte aan de andere kant.

Heer U hebt het gezegd, we mogen U, met alle respect, daar aan houden, want U doet wat u belooft. En als we dan eenparig, met tenminste twee of drie bijeenzijn, in de Naam van Jezus, dan is Hij in ons midden. Als Jezus ergens was, dan zagen we direct het effect: demonen manifesteerden zich en werden uitgeworpen, zieken werden genezen en de religieuze geesten roerden zich. Tegenwoordig zie je vaak dat de laatsten weer de macht hebben gekregen…. Als wij belijden dat Hij in ons midden is, dan zullen we ook het effect moeten zien! Waarom pas bij twee of drie? Wel Hij is al in ons, maar je hebt er twee of meer nodig om in het midden te staan. Met elkaar zijn we verbonden door dezelfde Heilige Geest. Als we dan, overeenkomstig Zijn wil, eenparig gaan bidden, dan komt de hemel in beweging!

Ik wens je vele gebedsverhoringen toe!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

(eerder verschenen op 18 juli 2017]

—————————————Advertenties———————————————
Het nieuwe event Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s. ‘Stille zaterdag’, maar we hebben niet de intentie om er een stille zaterdag van te maken! Want deze dag voor Pasen gaan we het Koninkrijk demonstreren in Woorden, het evangelie brengen; werken, mensen verrassen met een leuke attentie en wonderen, de bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-pasen-131952350031
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws——————————————————————————————————De eerstvolgende evangelistie actie

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.