Uit God geboren

Leave a comment Standard

Geliefden, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde is uit God; en ieder die liefheeft, is uit God geboren en kent God. 1 Johannes 4:7

Lezen: 1Joh.4:7-21

‘All you need is love’ is niet alleen een populair programma op RTL4, maar ook een megahit van the Beatles uit de jaren 60, de flowerpower tijd. Love and Peace, had ik overal op geschreven. We zouden de wereld wel eens veranderen.

Nu, zo’n 50 jaar later is er niet veel van terecht gekomen en je zou kunnen zeggen dat dat door het wereldse komt, omdat liefde vaak vervangen wordt door lust. Maar als ik vandaag de dag de social media bekijk en lees hoe christenen elkaar verketteren, pro vaccers en anti vaccers, pro opname en tegen opname voor, tijdens of na de grote verdrukking, de honden lusten er geen brood van. En er is er maar 1 die lacht, hij heeft het weer voor mekaar om door zijn virus de christenen weer lekker verdeeld te laten zijn.

Nee, ik doe geen uitspraak over deze dingen, een ieder moet dat zelf weten. Wel wil ik zeggen dat we de media moeten toetsen en niet alleen de reguliere, want wordt er een hoop onzin gedeeld en de algoritmes van facebook e.d. laten je nog meer van dat berichten zien, waardoor het lijkt of je gelijk hebt.

Maar we mogen het met elkaar oneens zijn, als we de liefde maar bewaren, want iedereen, die liefheeft, en Johannes gebruikt hier het woordje Agapè, de goddelijke liefde, is uit God. En iedereen, die liefheeft met goddelijke liefde, is uit God geboren en kent God .

God kennen bewijs je dus door in liefde met elkaar om te gaan, in éénheid, ondanks verscheidenheid, in liefde ondanks dat men op een andere partij stemt, die geen christelijke wortels heeft (hoe kan het) maar die je kiest omdat die de Corona regels aan de laars lapt.

Lieve mensen laat je hierin leiden door de Geest van de liefde, want, zegt de apostel van de liefde, zoals Johannes ook wel genoemd wordt, we weten dat we uit God zijn, omdat Hij ons van Zijn Geest gegeven heeft, (13) Leven uit de Geest en je broeder (ook nog eens op de socials) verketteren kunnen niet samengaan, omdat ze uit een andere bron komen. En die bron is zeker niet God, want het blijkt dat je uit God

—————————————Advertenties———————————————
Het nieuwe event Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s. ‘Stille zaterdag’, maar we hebben niet de intentie om er een stille zaterdag van te maken! Want deze dag voor Pasen gaan we het Koninkrijk demonstreren in Woorden, het evangelie brengen; werken, mensen verrassen met een leuke attentie en wonderen, de bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Kijk hier naar een filmpje erover en deel dat zo veel mogelijk: https://youtu.be/xnsUz84Z33o
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-pasen-131952350031
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

geboren bent, door de liefde, die je voor elkaar hebt. Zullen we de strijdbijl maar eens begraven en schouder aan schouder gaan staan om tegen onze gezamenlijke tegenstander, die nu nog in zijn vuistje lacht, te strijden….!?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.