Niet meer dan de Meester

Leave a comment Standard

Als de wereld u haat, weet dat zij Mij eerder dan u gehaat heeft. Als u van de wereld zou zijn, zou de wereld het hare liefhebben, maar omdat u niet van de wereld bent, maar Ik u uit de wereld heb uitverkoren, daarom haat de wereld u. Herinner u het woord dat Ik u gezegd heb: Een slaaf is niet meer dan zijn heer. Als zij Mij vervolgd hebben, zullen zij ook u vervolgen; als zij Mijn woord in acht genomen hebben, zullen zij ook het uwe in acht nemen. Johannes 15:18-20

Lezen: Joh.15:18-27https://debijbel.nl/bijbel/HSV/JHN.15.18-JHN.15.27

We bevinden ons midden in de tafelgesprekken van de HERE Jezus met Zijn discipelen, tijdens het laatste Avondmaal. Het zal niet lang meer duren of Hij wordt overgeleverd en gekruisigd. Maar Hij probeert Zijn discipelen voor te bereiden op wat erna gaat gebeuren. In hoofdstuk 14 verteld Hij hen al van de Heilige Geest en in hoofdstuk 16 gaat Hij daarmee verder, het einde van dit hoofdstuk al, trouwens.

Maar Hij wil hen ook laten zien, dat zij zullen moeten lijden, zoals Hij zal lijden. Want worden en zijn als Jezus, het doel van discipelschap, is niet alleen maar tekenen en wonderen doen. Het is ook verguisd worden, gehaat worden, zelfs gedood worden. Het woordje getuige in het Grieks is hetzelfde als martelaar.

Daarom wordt er door de apostelen in de brieven zo de nadruk op gelegd dat we niet wereldgelijkvormig moeten zijn. Want als we doen als de wereld, water bij de wijn doen, alles maar vergoelijken, dan zal ze ons niet haten, omdat we onder gaan in de grijze massa en dus niet op vallen. Maar als we het evangelie van bekering en verandering gaan brengen, dat mensen zich moeten afkeren van het kwaad, dan maken we ons niet populair. Dan gaan mensen ons met de nek aankijken. Noemen ze je een Jehova’s getuige op het werk en allerlei andere scheldnamen. En kan het zelfs verder gaan dan dat.

Maar kijk er niet van op, vraag jezelf eerder, als je nog steeds de “Popie Jopie” bent, of je je wel onderscheidt van de rest. Want een slaaf is niet meer dan Zijn Meester. En daarom kunnen we, juist in deze lijdenstijd, zien wat ze met Jezus hebben gedaan, dat zou dus ook zo maar ons lot kunnen zijn.

Wij moeten ons onderscheiden, Gij geheel anders, weet je nog. En ja, dat heeft soms verregaande consequenties, maar er schuilt ook een belofte in: het laatste gedeelte: als ze Zijn woorden in acht genomen hebben, zullen ze dat ook met de onze doen. Het is nooit voor niets, want we hebben tenslotte de Heilige Geest ontvangen, en we zijn vol van Zijn kracht. Wie met tranen zaaien, zegt Psalm 126, zullen maaien met gejuich! Hou daar maar aan vast als ze je weer eens pesten op je werk of op school, omdat je gelovig bent. En je bent niet meer dan je Meester, maar dus wel in goed gezelschap! Ik wens je een overvloedige oogst, juist door de tegendruk heen!

—————————————Advertenties———————————————
Het nieuwe event Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s. ‘Stille zaterdag’, maar we hebben niet de intentie om er een stille zaterdag van te maken! Want deze dag voor Pasen gaan we het Koninkrijk demonstreren in Woorden, het evangelie brengen; werken, mensen verrassen met een leuke attentie en wonderen, de bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Kijk hier naar een filmpje erover en deel dat zo veel mogelijk: https://youtu.be/xnsUz84Z33o
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-pasen-131952350031
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.