Hij doet wonderen

Leave a comment Standard

Geloofd zij de HEERE God, de God van Israël; Hij doet wonderen, Hij alleen. Geloofd zij voor eeuwig Zijn heerlijke Naam; laat heel de aarde met Zijn heerlijkheid vervuld worden. Amen, ja, amen. — Psalmen 72:18-19 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Psalm 72

Doet God nog steeds wonderen? Is deze Psalm anno 2021 nog steeds actueel? Velen zullen schamper lachen, omdat men met God geen rekening houdt. Religie is voor achter de deuren, zegt de regering. Maar wij hebben het niet over een religie, zoals er zovelen zijn. We hebben het over een relatie met de Levende God, de Opgestane Heiland. Het allergrootste wonder is en blijft dat iemand overgezet wordt van het rijk der duisternis naar het Koninkrijk van God. Dat iemand een keuze maakt voor Hem en Jezus uitnodigt in Zijn hart.

Daarnaast kunnen we nog iedere dag wonderen meemaken. Dan niet afwachtend totdat de God, die Boven is, ingrijpt, maar zelf handelend namens de God, de Heilige Geest, Die in ons woont. Ik denk persoonlijk dat we nog te weinig beseffen dat die Opstandingskracht in ons woont (Rom.8:11) en dat Hij ons wil gebruiken om die wonderen te doen!

Hij doet wonderen, Hij alleen, zegt de Psalmist. En dat is ook zo, maar wat is het dan geweldig dat Hij ons, jou en mij, daarvoor wil gebruiken. De bede dat heel de aarde met Zijn heerlijkheid, Zijn glorie vervuld zal worden is niet alleen maar weggelegd voor na de wederkomst, het is er nu. Jezus zegt dat als wij demonen uitdrijven en de zieken genezen het Koninkrijk van God over ons gekomen is! Doordat het Pasen en Pinksteren is geweest bezitten wij dezelfde kracht die Jezus had, na Zijn doop in water en in de Heilige Geest. Laten we daarom niet lijdzaam afwachten, maar de mouwen opstropen en gaan staan in de autoriteit die we hebben ontvangen. Dan wordt deze Psalm nu waar, vandaag!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

eerder verschenen op 20 april 2017

—————————————Advertenties———————————————
Het nieuwe event Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s. ‘Stille zaterdag’, maar we hebben niet de intentie om er een stille zaterdag van te maken! Want deze dag voor Pasen gaan we het Koninkrijk demonstreren in Woorden, het evangelie brengen; werken, mensen verrassen met een leuke attentie en wonderen, de bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Kijk hier naar een filmpje erover en deel dat zo veel mogelijk: https://youtu.be/xnsUz84Z33o
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-pasen-131952350031
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.