Heilige Geest en vuur

Leave a comment Standard

Ik heb u wel gedoopt met water, maar Hij zal u dopen met de Heilige Geest. — Marcus 1:8 (Herziene Statenvertaling)

Het is een bijzondere boodschap, die Johannes de Doper brengt in dit tekstgedeelte. Hij slaat een heel groot stuk van de bediening van de Here Jezus over. Dat Hij de zieken genas, demonen uitdreef, wonderen deed, zoals water in wijn veranderen en eten vermenigvuldigen om nog maar niet te spreken van Zijn kruisdood en verzoenend sterven en Zijn opstanding. Nee, hij slaat dat allemaal over en begint bij….Pinksteren! Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat hij, als hij gevangen zit later, gaat twijfelen. Ben je wel degene, die wij verwachten? Want hij ziet Hem niemand dopen, zelfs niet met water, dat deden zijn discipelen, laat staan met de Heilige Geest en met Vuur (dat zegt Matheus dat hij dat gezegd heeft.

Maar dan toont Jezus de discipelen van Johannes wat er gebeurt en noemt het Messias Mandaat wat we kennen uit Jesaja 61: Lammen lopen, blinden zien, doven horen, gebonden bevrijd, armen wordt het evangelie verkondigd, wat je alleen maar kan doen als de Geest van de HERE op je is.

We zien dan ook even later dat Jezus Zelf gedoopt wordt, zowel in water als in de Heilige Geest. En als Hij het nodig had, hoeveel te meer dan wij?!

Daarom is de boodschap van Johannes ook vandaag nog actueel! Willen we de dingen doen, die Jezus deed, dan zullen we ook moeten doen wat Jezus deed: dus gedoopt worden, na je bekering, door onderdompeling en in de Heilige Geest (en vuur)

Nog even over dat vuur. Vuur kan verteren, maar het kan ook verlichten en verwarmen. En dit is een woord dat ik een tijdje geleden kreeg, toen ik het liedje van Acda en de Munnik hoorde: ‘als het vuur gedoofd is komen de wolven….’ En deelde in een aparte Opfrisser: https://opfrisser.com/2020/12/28/als-het-vuur-gedoofd-is/

Laat daarom je vuur niet doven, blus de Geest niet uit, zegt Paulus, maar laat je in lichterlaaie zetten voor Jezus. Want dan kunnen we anderen aansteken, verwarmen. En laat het vuur je reinigen van alle ongerechtigheid en je hele omgeving in de fik zetten. We zagen van de zomer hoe een vonkje een heel bos kan aansteken. Zo mogen wij, in het positieve, hele volksstammen aansteken met het vuur van zijn Geest, opdat het zoo branden, dat het alles verteerd wat niet van God is en de wolven op een afstand houdt.

Sta je nog in vuur en vlam voor Jezus, of ben je lauw geworden, zodat hij je uitspuwt? Jij mag kiezen?

Heilige Geest van God, doop mij, doordrenk mij, dompel mij helemaal onder in U en zet me in vuur en vlam voor Jezus, opdat ik een lichtend licht kan zijn voor de mensen om me heen!

—————————————Advertenties———————————————
Het nieuwe event Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s. ‘Stille zaterdag’, maar we hebben niet de intentie om er een stille zaterdag van te maken! Want deze dag voor Pasen gaan we het Koninkrijk demonstreren in Woorden, het evangelie brengen; werken, mensen verrassen met een leuke attentie en wonderen, de bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Kijk hier naar een filmpje erover en deel dat zo veel mogelijk: https://youtu.be/xnsUz84Z33o
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-pasen-131952350031
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.