Lijden en verworpen

Leave a comment StandardHij zei: De Zoon des mensen moet veel lijden en verworpen worden door de oudsten, overpriesters en schriftgeleerden, en Hij moet gedood en op de derde dag opgewekt worden.
Lucas 9:22

Lezen: Lucas 9:18-22

Eerst is er dat heerlijke moment, Simon Petrus belijdt dat Jezus, de Messias is, de Zoon van de Levende God, maar dan begint Hij ze voor te bereiden op Zijn lijden, sterven èn opstanding. Uit Matheus versie van dit verhaal weten we dat dezelfde persoon, die vanaf dat moment Petrus heet, Hem begint te bestraffen en dat uit dezelfde mond dus nu verleiding voortkomt om dat lijden en sterven niet te laten gebeuren en Jezus de Rots dus satanas noemt.

En dan gaat Hij uitleggen dat het zo móet. Het is nodig, noodzakelijk dat de Zoon des Mensen dit allemaal moet doorstaan. Hoewel Petrus Hem dus zojuist Zoon van God noemde, noemt zij Zichzelf nu Zoon des Mensen, waarom is dat?

Omdat de zonde door een mens, Adam, de wereld is binnengekomen, moet zij ook weer door een mens uit de wereld geholpen worden. Vergis je niet, hoewel Jezus 100% Gods Zoon was, was Hij ook 100% mens. Uit Fillipenzen leren we dat Hij al het goddelijke heeft achter gelaten en de gestalte van een mens heeft aangenomen. Anders kon de betaling en de levering niet plaats vinden.

Daarom werd Hij verworpen, zoals al in Jes.53 werd voorspeld, opdat wij ons nooit meer verworpen hoeven te voelen, een van de dingen die Hij voor ons vrij zette aan het kruis. Want God verwerpt niemand, Hij wil dat alle mensen worden behouden zegt 2Petr.3:9.

Niemand hoeft zich ook verworpen te voelen, want Jezus had jou op het oog, toen Hij daar hing aan het kruis en Zijn uitroep: Mij dorst, was een dorsten naar jou!

Maar gelukkig is het niet bij Zijn dood gebleven, want hij profeteert ook over Zijn opstanding, we hebben een levende Heiland en omdat Hij leeft, ben ik niet bang voor morgen, mijn angst is weg, zoals Bill en Gloria Gaither exact 50 jaar geleden schreven.

Daarom vieren we volgende week dat het Goede Vrijdag is, maar ook Pasen, dat Hij verworpen en gedood is, maar ook is opgestaan. Daarom gaan we op ‘Stille Zaterdag’ kabaal maken in de hemelse gewesten om mensen van die Opgestane Heiland te vertellen met woorden, werken en wonderen en te demonstreren dat Hij leeft en gisteren en heden Dezelfde is, tot in eeuwigheid! Want iedereen moet weten dat Jezus Christus leeft!

—————————————Advertenties———————————————
Het nieuwe event Schatzoeken is gepland op 3 April. a.s. ‘Stille zaterdag’, maar we hebben niet de intentie om er een stille zaterdag van te maken! Want deze dag voor Pasen gaan we het Koninkrijk demonstreren in Woorden, het evangelie brengen; werken, mensen verrassen met een leuke attentie en wonderen, de bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Kijk hier naar een filmpje erover en deel dat zo veel mogelijk: https://youtu.be/xnsUz84Z33o
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-pasen-131952350031
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.