Van de dag

Leave a comment Standard

Maar laten wij, die van de dag zijn, nuchter zijn, bekleed met het borstharnas van geloof en liefde, en met de hoop op de zaligheid als helm. Want God heeft ons niet bestemd tot toorn, maar tot het verkrijgen van de zaligheid, door onze Heere Jezus Christus. — 1 Tessalonicenzen 5:8-9

Lezen: 1 Tessalonicenzen 5:1-11

Wat een mooie term: ‘wij die van de dag zijn’, van het Licht, m.a.w.de dingen die we doen kunnen het daglicht verdragen, in tegenstelling tot hen die dan van de nacht, de duisternis, zijn. Tegelijkertijd somt Paulus hier een mini wapenrusting op, slecht twee ipv de 7 uit Efeze 6.Wat hij dan weer wel doet is de trits uit 1 Cor. 13 aanhalen: geloof, hoop en liefde. Dat zijn dus de 3 kenmerken die iedere christen, die van de dag zijn, moeten kenmerken: Bekleed met geloof en liefde en met de redding, het behoud als helm. Een borstharnas beschermt je hart, wat we, volgens Spreuken, moeten beschermen boven alles (Spreuken 4:23)

In dat hart woont, als het goed is, de Here Jezus, door de Heilige Geest, omdat je Hem daar hebt uitgenodigd toen je bad: Lieve Here Jezus, kom in mijn hart. Daaruit komen alle uitingen van het leven. Het is ook vernieuwd. De duivel zal proberen om je hart terug te veroveren, door twijfel te zaaien. Is het wel echt, is het wel voor mij? daarom heb je de helm van de (hoop op) redding weer nodig, die gedachten zal beschermen. Het woordje hoop heeft in het Nederlands een spoor van twijfel, van het niet zeker weten in zich, maar Bijbels is dat niet zo. De Bijbelse Hoop is een zeker weten dat je gered bent!

Ik heb het wel vaker uitgelegd, het woordje zaligheid, behoud, redding is in het Grieks soteria en betekent veel meer dan alleen weten een kind van God te zijn. Het is het aanspraak kunnen maken op de voorzieningen, die voor elk kind van God zijn vrijgezet, door de dood van de Here Jezus aan het kruis: genezing, bevrijding, leven in overvloed! We moeten allemaal herkenbaar zijn aan de liefde, de hoop en het geloof. Het geloof dat bergen kan verzetten=wonderen en tekenen doen in de kracht van de Heilige Geest, maar altijd weer vanuit de liefde tot God en de naaste. Dat betekent soms jezelf opofferen en gaan voor waar God je heeft geroepen: wij zijn van de dag om anderen daar naar toe te slepen! Want niemand mag sterven zonder Jezus, weet je nog? Daarom was het gisteren goede Vrijdag en is het morgen Pasen, omdat Hij leeft!

Bid je met ons mee als we vanmiddag de straat opgaan om de mensen dat te vertellen? Van 13 tot 15u. Bedankt!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.