Denken

Leave a comment Standard

Verder, broeders, al wat waar is, al wat eerbaar is, al wat rechtvaardig is, al wat rein is, al wat lieflijk is, al wat welluidend is, als er enige deugd is en als er iets prijzenswaardigs is, bedenk dat. Filippenzen 4:8

Lezen: Filippenzen 4:1-9

Ons denken, onze gedachten, zijn het slagveld van de geestelijke strijd die er om ons heen woedt. Niets voor niets is de helm van het heil, van onze redding, een onderdeel van de wapenrusting. In onze gedachten spreekt God, maar ook de boze kan zich daar laten horen. Onderscheiding is dan nodig, wat van God komt en wat van de tegenstander. Daarom is het (her)kennen van Zijn stem zo ontzettend belangrijk.

Paulus spoort de gemeente in Filippi aan om aan goede dingen te denken, wat eerbaar, rechtvaardig, rein, lieflijk en welluidend is, alles wat deugdelijk en prijzenswaardig is, bedenk dat. Vul je gedachten daarmee.

Veel mensen laten zich leiden door negativiteit, boosheid. Gisteren op straat zag ik dat ook weer. Mensen lopen je voorbij met een verbeten uitdrukking, wellicht teleurgesteld in mensen of in (hun beeld van) God.

Waar je je gedachten mee vult dat straal je uit. Daarom zegt Paulus ook dat wij de gedachten van Christus hebben, het denken van Christus, Zijn gezindheid. Wanneer we ons daar naar gaan richten zullen we dat ook uit gaan stralen en zal het merkbaar zijn in de omgeving om ons heen.

Je denken vernieuwen is dus geestelijke strijd, verwerp iedere negatieven gedachten over jezelf en over anderen en kies ervoor om in alles het positieve te zien. Dan krijgt de wereld ineens meer kleur!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

(eerder verschenen op 24 september 2017)

—————————————Advertenties———————————————
Het nieuwe event Schatzoeken is gepland op 1 mei a.s. .Dit is een actie in het kader van Ioeratie Sneeuwbal en kan ook online gevolgd worden. We gaan an het Koninkrijk demonstreren in Woorden, het evangelie brengen; werken, mensen verrassen met een leuke attentie en wonderen, de bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Kijk hier naar een filmpje erover en deel dat zo veel mogelijk: https://youtu.be/xnsUz84Z33o
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-143389633253
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.