Armen woning

Leave a comment Standard

De eeuwige God is voor u een woning, en onder u zijn eeuwige armen. — Deuteronomium 33:27a (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Deut. 33:24-29

Vlak voor zijn dood, en voordat het volk Israel (eindelijk) het Beloofde Land zal ingaan, spreekt Mozes ze nog een keer toe en zegent hij hen. Iedere stam krijgt een zegen. Onze dagtekst komt vandaag uit de zegening van Aser. Zijn naam betekent; gelukkig. Dat was wat Lea uitriep, toen haar slavin, Zilpa, deze zoon aan Jacob baarde (Gen. 30:13)

Deze zegen, die de stam meekrijgt, is een tekst die we regelmatig tegenkomen in het leven van Corrie ten Boom, haar vader en zij ook, citeerden deze tekst herhaalde malen en het was een waarheid in hun leven.

Bij de eeuwige God ben je altijd veilig, Hij is je tot woning. Gelukkig ben je, als je bij Hem woont, als je bij Hem schuilt, als je bij Hem thuis bent. Een thuis hebben betekent niet alleen dat je een dak boven je hoofd hebt maar een plek waar je veilig en beschut bent, niet alleen in de warmte van de kachel, maar juist in de warmte van Gods liefde. Dat je zomaar in een uit kunt lopen en zelfs een sleutel hebt, mocht de deur onverhoopt op slot zitten. Dat is je thuis, dat wil de Here voor ons zijn.

En Zijn eeuwige armen zijn onder ons, om ons te dragen als we moe en uitgeput zijn, te steunen in moeilijke tijden, te voorkomen dat we wegvallen en niet meer te redden zijn. En die armen zijn niet jong en onervaren, nee, het zijn eeuwige armen, sterk en geoefend tot de strijd. En zelfs als er vijanden op je af komen (tweede deel van de tekst) dan helpen zij je en verjagen die.

Want onze God is en sterke God, de sterkste aller sterken. Wat is het toch heerlijk om te weten, dat we altijd thuis mogen komen, zelfs als we weggelopen zijn, zoals de verloren zoon, en dat zijn armen ons dragen dag aan dag. Wat een liefdevolle Vader is Hij!

(eerder verschenen op 25mei 2019)

—————————————Advertenties———————————————
Het nieuwe event Schatzoeken is gepland op 1 mei a.s. .Dit is een actie in het kader van Ioeratie Sneeuwbal en kan ook online gevolgd worden. We gaan an het Koninkrijk demonstreren in Woorden, het evangelie brengen; werken, mensen verrassen met een leuke attentie en wonderen, de bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Kijk hier naar een filmpje erover en deel dat zo veel mogelijk: https://youtu.be/xnsUz84Z33o
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-143389633253
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.