Smalle weg

Leave a comment Standard

Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan; maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden. Matteus 7:13-14

Lezen: Mat.7:13-23

Je kent het vast nog wel, die poster van de brede en de smalle weg. Met op de brede weg allerlei leuke dingen en op de smalle weg alleen maar somberheid en soberheid. En daarboven zie je dan ook nog vaak het Alziend Oog afgebeeld, wat uit de vrijmetselarij komt en ons de gedachte moet geven dat God alles ziet en ons zal straffen als we eens ergens van genieten. Gisteren zag ik het weer op Facebook staan met allemaal lovende woorden. En weet je, hoe vroom het er ook allemaal uitziet, er klopt geen bal van!

Want dat zou betekenen, dat we door het bewandelen van die smalle weg het eeuwige leven zouden kunnen verdienen. Dus als we maar zo somber en sober mogelijk leven, komen we in de hemel en als we van het leven genieten, een keertje naar de kermis gaan, als het weer kan, dan, brengt je in de hel. Maar prijs de Heer, zo’n God hebben we niet, tenminste ik niet.

Wat is dan die brede en die smalle weg een poort? Dat is de manier waarop je binnentreedt in het Koninkrijk der hemelen. Als je door iets smals moet en je hebt veel bagage bij je, dan gaat dat niet, je bagage zit je in de weg! En ook als je op een smalle weg balanceert, kan dat je flink hinderen. Die bagage zijn al je goede werken, de manier waarop jij denkt op de smalle weg te lopen, waardoor je de hemel verdient, de gedachte dat God toch wel blij moet zijn met jou, omdat je zo je stinkende best doet. Inderdaad, stinkende best. Want we kunnen niets meenemen, we kunnen ons nergens op doen voorstaan.

We hebben niets in te brengen dan lege briefjes. Dus alles waarmee we denken bij God een wit voetje te halen, weerhoudt ons ervan door de smalle poort in te gaan en op de smalle weg te lopen.

Dus naast dat die poster een verkeerd beeld geeft, dat je als christen niet zou mogen genieten, drijft het ons ook nog eens af van de genade, omdat het ons ego streelt. Maar je kunt alleen maar in volle afhankelijkheid, arm en naakt, bij de Vader komen, stinkend naar de varkens en dan geeft Hij je een nieuwe mantel (van gerechtigheid een (zegel)ring aan je vinger, waarmee je de autoriteit van de Vader krijgt en nieuwe schoenen (van de bereidvaardigheid van het evangelie) aan je voeten. En Hij richt een feestmaal aan, dus het is feest en je mag mee feesten. Dus laat je door die poster geen zand in de ogen strooien, je komt alleen maar in het koninkrijk uit genade, alles wat je zelf meebrengt is ballast en Paulus noemt dat drek, wat je weerhoudt om binnen te gaan. Maar dat belijden is jezelf verloochenen door te zeggen dat je het zelf niet kunt. En dat weerhoudt zovelen binnen te gaan….

Kom, leg alles af, wat je in de weg zit en ga erdoorheen. Je zult er geen spijt van krijgen!

—————————————Advertenties———————————————
Het nieuwe event Schatzoeken is gepland op 1 mei a.s. .Dit is een actie in het kader van Operatie Sneeuwbal en kan ook online gevolgd worden. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Kijk hier naar een filmpje erover en deel dat zo veel mogelijk: https://youtu.be/xnsUz84Z33o
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-143389633253
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.