Gezocht: Echte aanbidders

Leave a comment Standard

Maar de tijd komt en is nu, dat de ware aanbidders de Vader zullen aanbidden in geest en waarheid, want de Vader zoekt wie Hem zo aanbidden. God is Geest en wie Hem aanbidden, moeten Hem aanbidden in geest en waarheid.Johannes 4:23-24

Lezen: Johannes 4:1-38

Als je je wilt bekwamen in het pastoraat, moet je eens goed letten op de gesprekken die de Here Jezus met de mensen voerde. Hij is toch ons grote voorbeeld? Dat geldt dus ook voor het pastoraat. Je ziet in dit stuk hoe de Samaritaanse vrouw op allerlei manieren de aandacht van haar echte probleem probeert af te wenden door allerlei rookgordijnen op te werpen.

Nu heeft ze het ineens over het grote verschil van aanbidding, waar destijds het Tienstammenrijk, waar de samaritanen een soort van overblijfsel van zijn, vermengd met heidense volken en het Tweestammenrijk zo veel problemen mee hadden.. De Joden (het twee stammenrijk, bestaande uit Juda en Benjamin) deden dat in Jeruzalem, in de tempel. Het Tienstammenrijk deed dat in Dan en Berseba, totaal tegen de regels van God is. Deze dame snijdt die kwestie maar weer eens aan. Pas als Jezus, door een woord van kennis haar probleem blootlegt, capituleert zij en geeft ze zich over en bereikt het hele dorp. We hebben ook de gaven van de Geest nodig in het pastoraat.

Maar we kunnen leren hoe Jezus met haar spreekt, zonder veroordeling, haar vragen op een manier beantwoordend die alle discussie vermijdt en to the point. Zo ook dit probleem.

God is op zoek naar aanbidders die Hem aanbidden in Geest en in waarheid. Aanbidding is geen kunstje van een aantal muzikanten, die daarvoor geleerd hebben. Ik ben soms in diensten geweest waarin God naar beneden werd geschreeuwd, maar er gebeurde niets, waar talentvolle muziekanten hun uiterste best deden, maar er gebeurde niets. Maar ook daar waar bijvoorbeeld de toetsenist(e) een accoord aansloeg op het keyboard en je op dat moment Gods tegenwoordigheid voelde.

Aanbidding kun je niet leren, het zit in je ziel. Echte aanbidding wordt geleid door de Heilige Geest, sluit alle hoogmoed uit en gaat alleen maar om de eer van God. Daar is God naar op zoek, echte eerlijke aanbidding, door Zijn Geest geleid. En dat is niet alleen op zondagmorgen. Aanbidding is een levensstijl. Als we alles door Gods Geest geleid doen, Hem alle eer geven omdat we van Hem houden, Hem aanbidden, dan is dat al ware aanbidding. In je dagelijks werk kan je Hem aanbidden, in je gezin, op school. Verliefd zijn op Jezus, doet je Hem aanbidden. Dan kan je niet over Hem zwijgen, maar loopt je mond van Hem over, omdat je hart vol van Hem is. Dat is waarnaar de Vader zoekt, eerlijke, door de Geest, geleide aanbidding, door smoorverliefde mensen op Zijn Zoon. Zijn we dat?

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

Uit het Opfrisser Archief van 27 juni 2016

#Opfrisser

— ————————————Advertenties———————————————
Ziehier het nieuwe promo filmpje over Schatzoeken: https://youtu.be/Jxag8kCBAXE
De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 1 mei a.s. .Dit is een actie in het kader van Operatie Sneeuwbal en kan ook online gevolgd worden. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-143389633253
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.