Eeuwig duurt best lang…

Leave a comment Standard

En dit is de belofte die Hij ons heeft beloofd: het eeuwige leven. — 1 Johannes 2:25

http://dawo.nl/?p=5277

Lezen: 1 Johannes 2:24-29

‘Veel beloven, weinig geven, doet een gek in vreugde leven’ Dat is een oud nederlands gezegde en mensen die niet gelovig zijn denken zo vaak over ons, die wel geloven. Want eeuwig leven ontvangen en nu creperen, dat past niet bij elkaar. En dat is waar men gelijk in heeft. Te vaak is de belofte van het eeuwige leven gebruikt, misbruikt, om mensen te laten lijden of om genoegen te nemen met lijden. “Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw” is een bekend liedje.

Jammer genoeg doet deze berusting je dus niet zoeken naar de zegeningen die God voor ons in petto heeft, en waar de Here Jezus voor aan het kruis betaald heeft, met Zijn striemen en Zijn bloed! Bij Johannes is de belofte niet alleen iets wat in de toekomst ligt, maar wat we nu al ervaren. Of, zoals de Here Jezus zei: Als je in Mij gelooft, héb je eeuwig leven. Op het moment dat we onszelf overgeven aan de Here Jezus, en Hem uitnodigen in ons hart, zijn we gered en gaat onze status over naar hemelburger. Er is geen andere weg, dan door het geloof om het eeuwige leven te ontvangen. Joh. 3:16 zegt het zo duidelijk: ‘opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven hebbe’

Je ziet tegenwoordig veel programma’s op TV waarin mensen die niet geloven, toch denken dat hun geliefden in de hemel zijn, zonder dat ze ooit iets met God te maken hebben willen hebben. Dat is een tendens, die gevoed wordt door de tegenstander. Maar zonder geloof en bekering, zonder wedergeboorte is het onmogelijk het koninkrijk van God binnen te gaan (Joh. 3:3) Nu gun je niemand de hel, want dat is het alternatief. Maar een eeuwigheid doorbrengen bij Iemand, waarvan je nooit hebt willen weten is ook niet alles (bij wijze van spreken)
Als wij niet duidelijker zijn over de bestemming van mensen, zonder geloof, zullen ze ook geen reden vinden om zich te bekeren! Alleen moeten wij niet veroordelen en niet van zonde overtuigen, daar is de Heilige Geest beter in, het is zelf Zijn taak. (Joh. 16:8)

We moeten wel genade verkondigen en geen wet, want dan zijn we als de farizeeërs.
Alleen door genade en niks uit verdienste, worden, nee, zijn we gered. Door geloof, het middel om het te verkrijgen. Dat is de boodschap waar de wereld op wacht, die we mogen uitdragen. En dat is nodig, want eeuwig duurt best lang!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

uit het Opfrisser Archief van 2 augutus 2017

#Opfrisser

— ————————————Advertenties———————————————
Ziehier het nieuwe promo filmpje over Schatzoeken: https://youtu.be/Jxag8kCBAXE
De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 1 mei a.s. .Dit is een actie in het kader van Operatie Sneeuwbal en kan ook online gevolgd worden. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-143389633253
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.