Vrij van angst

Leave a comment Standard

Maar toen zij in hun benauwdheid tot de HEERE riepen, redde Hij hen uit hun angsten. Psalmen 107:6

Lezen: Psalm 107

Tijdens onze bevrijdingsbediening komen we hem regelmatig tegen; de geest van angst. En het is een halsstarrige. Hij laat zich niet zomaar wegsturen. Toch moet hij, als we de legale grond, waardoor hij recht heeft in iemand te zijn, wegnemen, zijn biezen pakken.

Sommigen zeggen, dat er 365 x in de bijbel staat dat we niet bang moeten zijn, niet moeten vrezen. Voor iedere dag een keer. Ik heb het nooit nageteld, maar het staat er in ieder geval wel vaak, ook als een gebod, dus wanneer je dat overtreedt, is dat zonde…. de eerste legale grond.

Het grondwoord, wat hier wordt gebruikt is benauwdheid en heeft de betekenis van benard, in het nauw gedreven zijn, en dat kan angst inderdaad met je doen. Je zit vast, angst verlamd. Het is dan ook een krachtig wapen in de hand van de tegenstander, die je met van alles wil intimideren, om maar te zorgen dat je niet in je bestemming komt.

Wat we mensen vaak laten doen is 2Tim.1:7 laten proclameren: Want God heeft ons niet gegeven een geest van vreesachtigheid, maar van kracht en liefde en bezonnenheid.

Ook 1 joh.4:18 is belangrijk om te weten: Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees uit. De vrees houdt immers straf in, en wie vreest, is niet volmaakt in de liefde.

Dus wanneer we dat beseffen, heeft de angst, de fobie, geen enkel recht meer om te blijven en moet Hij wijken voor de Naam boven alle naam, de Naam van onze Heer, Heiland, Overwinnaar en Koningskind Jezus Christus van Nazareth , Die in het vlees gekomen is.

Dus word je geteisterd door angst, voor wie of wat dan ook? Roep de HERE aan, belijd bovenstaande teksten en gebied die Geest te wijken voor de Naam van Jezus! En kies ervoor om je te laten leiden door de Geest, want waar Hij Heer is, daar is vrijheid (2Kor.3:17)

#Opfrisser

— ————————————Advertenties———————————————
lees hier het verslag van de actie van afgelopen zaterdag https://handelingen2000nu.wordpress.com/
De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.
We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.