Toevlucht en Schaduw

Leave a comment Standard

Want U bent voor de geringe een vesting geweest, een vesting voor de arme in zijn nood, een toevlucht tegen de vloed, een schaduw tegen de hitte. Jesaja 25:4

Als we ergens een toevlucht nodig hebben is het wel in deze tijd. Vol mensen die allemaal ergens een mening over hebben. Over de maatregelen van de regering, over vaccinatie, testbewijzen als toegang tot etc. En iedereen heeft een mening, al of niet op de bijbel gefundeerd en er wordt weer volop gediscussieerd en verguisd op de sociale media, en er is er één, die lacht….

Velen weten het niet meer, moet ik het nu wel doen, of niet? En ik ga je het advies ook niet geven. Wel waar je die raad kunt halen bij God alleen. Heb je rust over je beslissing? Heb je er over gebeden? Prima, onder de leiding van de Heilige Geest zal het misschien goed zijn voor de een en minder voor de ander. Maar zoek je raad bij Hem!

Jesaja heeft zojuist in hoofdstuk 24 geprofeteerd over de verwoesting van de stad van de wereld. Zonder in eindtijd theorieën te vervallen, zou je dat het beleid kunnen noemen, dat mensen maken, zonder op God afgestemd te zijn, sterker nog, tegen Hem en die bij Hem horen. En die stad is vernietigd! Prijs de Heer.

En dan komt hoofdstuk 25, een grote lofzang op wie de HERE is. Een vesting. Dus niet zomaar om te krijgen, daar waar je naar toe kunt vluchten, denk aan de sterke toren, veilig voor als er vijanden aan komen, maar ook waar je heerlijk in de schaduw kunt zitten.

Volgens de geleerden krijgen we alleen nog maar warme en hete zomers, als gevolg van de klimaatverandering. Zou daar trouwens ook hagel in mei bijhoren? Maar wat is het dan lekker als je tot rust kunt komen in die heerlijke schaduwrijke koelte?

Dat hebben we nodig, allemaal. Geestelijk doorgetrokken, in de waan van de dag, heen en weer geslingerd door virologen en viruswappies, is het heerlijk om tot rust te komen in Zijn Aanwezigheid. Hem te vertellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet en te luisteren naar Zijn zachte stille stem. Als we dat moeten ontberen, zijn we ver van huis. Maar die sterke vesting, die toevlucht en in die schaduwkant decAllerhoogste is het veilig toeven. Altijd toegankelijk, zonder afspraak, nooit te vol! Dat is toch heerlijk om zo Iemand te hebben?

Laat je door niets of niemand op stang of angst aan jagen. Weet waar je schuilen en bijtanken moet!

#Opfrisser

— ————————————Advertenties———————————————
lees hier het verslag van de actie van afgelopen zaterdag https://handelingen2000nu.wordpress.com/

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.
We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.