10 jaar Opfrissers

Leave a comment Standard

10 jaar lang blijk ik al iedere dag de Opfrisser te maken, gezien de melding van WordPress. En ik ben de website wat later begonnen. Eerst stuurde ik ze nog rond naar een beperkt aantal mensen, maar de vraag en de interesse bleek zo groot dat ik er toen een blog van gemaakt heb en ben gaan posten via deze website.

Iedere dag ontvangen, op dit moment meer dan 150 mensen de Opfrisser in hun mailbox en dan wat er via facebook en de zoekmachines langskomt, dan zijn er ook meer dan 100 per dag.

Ik weet nog hoe het begon. Tijdens een Huisgroep avond lanceerde mijn vrouw deze bijbelstudie methode, die van de 7 Wees. De eerste jaren heb ik die ook vast gehouden. Voor de grap maakte ik de volgende dag mijn eerste Opfrisser, die toen nog niet zo heette en mailde die naar de huisgroep, toen ze daar enthousiast reageerden, bleef ik ze maken, postte ze toen op Hyves en zo begon het balletje te rollen. Toen ik tijdens een vakantie niet postte, kreeg ik meteen de vraag waar ‘de dagelijkse bijbelstudie bleef’ en sindsdien kan ik de dagen dat ik niet gepubliceerd heb op 1 hand tellen. Mijn vrouw oogst dan ook niet alleen de credits voor het verzinnen ervan, maar ook voor het feit dat ik, waar we ook zijn, er vroeg uit moet, omdat ik de Opfrisser moet maken. Voeg daar de 2 boeken bij, die als dagboek verschenen zijn en de succesformule is compleet…

Tegenwoordig put ik vaak uit het archief, omdat ik veel teksten, die ik van http://www.dagelijks woord ontvang, al 1 of meerdere keren heb behandeld.

Toen ik vorig jaar aangaf te willen stoppen, kreeg ik zoveel reacties van mensen, die dat jammer vonden, dat de herhaalmodus een uitkomst bleek. Ik kopieer de tekst in Google en dan verschijnt er meestal een Opfrisser tussen de ‘hits’ Is de tekst nog niet behandeld, dan maak ik weer een verse.

Dankbaar ben ik voor de vele reacties van mensen, die er door bemoedigd werden, waar de tekst of de overdenking op precies het goede moment kwam. Ik ga dan ook, met Gods genade nog maar even door…. als je het goed vindt😏

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.