Zelfverwoestend

Leave a comment Standard

De oprechtheid van de oprechten leidt hen, maar de verkeerdheid van de trouwelozen verwoest henzelf. Spreuken 11:3 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Spreuken 11:1-8

Het boek Spreuken is een praktisch boek. Het staat vol tips en wijsheden, die we allemaal dagelijks kunnen toepassen. Feitelijk is het gebaseerd op het Zegen en Vloek verhaal. Handel je naar Gods normen dan komt het goed, doe je dat niet dan loopt het verkeerd af. Dat zie je ook weer in de tekst van vandaag. De oprechtheid van de oprechten leidt hen. Dit staat in het licht van vers 1, waar het gaat over de zuiverheid van je gewichten en het goede gebruik van de weegschaal. Tegenwoordig horen die dingen geijkt te zijn door het IJkwezen. Ook de weegbrug van het bedrijf waar ik werk wordt regelmatig geijkt. En klopt er iets niet dan wordt het bijgesteld. Want een kilo is nu eenmaal 1000 gram en niet meer en zeker ook niet minder. Maar vroeger ging dat heel anders. Toen werd er nog wel eens gesjoemeld. Wel, daar heeft de Here een gruwel aan, omdat er dus onrecht geschiedt.

Dus ook in onze manier van zaken doen dienen we eerlijk te zijn. Eerlijk duurt het langst zegt het spreekwoord, en de bijbel bevestigt dat. Als je je door oprechtheid laat leiden, dan komt het goed, maar de trouweloze, de mensen die alleen maar aan zichzelf denken, hebben een probleem. Want het verwoest henzelf. Je kent misschien wel van die spionagefilms, waarin de spion een boodschap krijgt op een apparaatje waarin dan de laatste zin is dat het zichzelf verwoest in een aantal seconden. Dat loopt meestal verkeerd af. Ik moest daar meteen aan denken toen ik vanochtend deze tekst las. Deze trouweloosheid verwoest zichzelf en meestal zijn dan ook de direct betrokkenen ook nog de dupe. Daarom is trouw ook een partje van de vrucht van de Geest en is geloof hetzelfde woord. Als we trouw zijn en handelen in en uit geloof dan kan het niet anders of er kom zegen. Geloof je dat? Handel je er naar?

Zo niet, dan wordt het tijd dat we ons bekeren en de andere kant opgaan. Want mensen moeten ons, die christenen zijn en dus de naam van Christus dragen, blindelings kunnen vertrouwen. In de uren die je schrijft, in de dingen die je doet als niemand kijkt in alles, want we zijn, hoe was het ook weer? O Ja Geheel Anders!

——————————————————————————————————

#Opfrisser

— ————————————Advertenties———————————————
Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen
——————————————————————————————————
Lees hier het verslag van de actie van zaterdag, 1 mei jl.: https://handelingen2000nu.wordpress.com/2021/05/03/verslag-schatzoeken-1-mei-2021/

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.
We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.