Dokter

Leave a comment Standard

En toen Jezus dat hoorde, zei Hij tegen hen: Wie gezond zijn, hebben geen dokter nodig, maar wie ziek zijn. Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen tot bekering te roepen, maar zondaars. — Marcus 2:16-17(Herziene Statenvertaling)

Lezen: Marc.2:14-17

Religieuze mensen, die geregeerd worden door de geest van religie, en dat is een hardnekkige, hebben altijd overal kritiek op. Als je vertelt dat er weer iemand een keuze gemaakt heeft voor Jezus zeuren ze meteen: ‘er moet wel gedoopt worden, zal mij benieuwen of het beklijft’ etc. En ze weerstaan altijd de Heilige Geest en willen je in een keurslijf stoppen. Dat probeerden ze ook met de Here Jezus. Hij had geen moeite met de tollenaars en zondaars, maar met de religieuze leiders had Hij het regelmatig aan de stok. 

Zo ook in het tekstgedeelte van vandaag. Levi komt tot geloof, hij is tollenaar en iemand die een geweldige impact zal hebben in het Koninkrijk, hij heet nl ook Mattheus en heeft dus dat evangelie geschreven. Dat is een feestje waard en onze Heiland Hield van een feestje, nog trouwens, want het is feest in de hemel over één zondaar, die zich bekeert. Dus wordt er heerlijk gegeten en gedronken. Maar de azijnpissers hebben weer wat te zeuren: ‘Hij eet met tollenaars en zondaars’

Een van de grote fouten, die we maken is dat we mensen die tot geloof gekomen zijn, direct afzonderen en in onze subcultuur van het christelijke leven willen brengen. Dat doen we omdat we bang zijn dat ze terugvallen, en deels is dat misschien ook terecht. Maar de Here Jezus niet, Hij laat hem al zijn vrienden uitnodigen. Nu zal hij die buiten het tollenaar circuit niet zoveel gehad hebben, want die waren gehaat, ze collaboreerden met de vijand, een soort NSBers zeg maar. Maar dat maakt voor de Here Jezus niet uit, want Hij zoekt ze op, want juist zij hebben dokter Jezus nodig. De anderen dan niet, zul je misschien denken n.a.v. deze tekst? Natuurlijk wel, het woordje rechtvaardigen is hier juist wat cynisch bedoeld. Zij vonden zichzelf rechtvaardig. Denk aan het gebed van de farizeeër en de tollenaar. 

Dus als je niet beseft dat je verloren bent en redding nodig hebt, grijp je die reddingsboei niet. Maar als de Heilige Geest je overtuigt van zonde, weet je dat je iemand nodig hebt. En er is er maar Één, Die redding geeft en dat is Jezus!

Hij is gekomen om het zondeprobleem, de ziekte, die al onze problemen veroorzaakt, op te lossen en te genezen. Door Hem aan te nemen, begint het genezingsproces, wat we bekering noemen. Hij werkt met Zijn Geest in ons en bij sommigen gaat dat snel, anderen hebben een heel leven nodig, maar Hij veroordeelt niemand, ook de tollenaars niet, zelfs de farizeeërs niet, Hij probeert hen ook zo ver te krijgen dat ze hun heil bij dokter Jezus zoeken. Iedereen heeft Jezus nodig, schreeuw het daarom van de daken: dokter Jezusgeneest!

Uit het Opfrisser Archief van 28 juni 2019

——————————————————————————————————

#Opfrisser

— ————————————Advertenties———————————————
Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen
——————————————————————————————————
lees hier het verslag van de actie van zaterdag, 1 mei jl:  https://handelingen2000nu.wordpress.com/2021/05/03/verslag-schatzoeken-1-mei-2021/

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.
We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.