Wat kijk je nou?

Leave a comment Standard

En nadat Hij dit gezegd had, werd Hij opgenomen terwijl zij het zagen, en een wolk onttrok Hem aan hun ogen. En toen zij, terwijl Hij van hen wegging, hun ogen naar de hemel gericht hielden, zie, twee mannen stonden bij hen in witte kleding, die ook zeiden: Galilese mannen, waarom staat u omhoog te kijken naar de hemel? Deze Jezus, Die van u opgenomen is naar de hemel, zal op dezelfde wijze terugkomen als u Hem naar de hemel hebt zien gaan. Handelingen 1:9-11

Lezen: Hand. 1:4-14

‘Wat sta je daar te kijken, dan?’ zou de engel op z’n Rotterdams zeggen. Met andere woorden: heb je het nu nog niet begrepen? Eerder zagen we al, dat de Here Jezus had verteld, dat het beter was dat Hij zou gaan, omdat anders de Heilige Geest niet kon komen. Zijn laatste woorden, die Lucas in vers 8 citeert luiden, en waar ‘ na deze woorden’ uit de tekst naar verwijst, was dat ze kracht zullen ontvangen als de Heilige Geest over hen komt om Zijn getuigen te zijn.

Geen wonder dat de eerstvolgende actie dus de opname van Jezus is, Zijn Hemelvaart. Ontrokken door een wolk, zien ze Hem opstijgen. Zo zal Hij ook weer terugkeren, als het evangelie van het Koninkrijk aan alle volken, tongen en natiën is gebracht, zoals we in Math. 24:14 lezen. In de 40 dagen ervoor heeft Hij hen de dingen van het Koninkrijk bekend gemaakt (vers 3). Het is dat evangelie waarvan de discipelen moeten getuigen, wat hen apostelen, gezondenen maakt.

Dat evangelie is nog steeds niet veranderd. De verkondiging van dat evangelie wordt nog steeds bevestigd door tekenen en wonderen, want het is Dezelfde Jezus en Dezelfde Heilige Geest die ons ook vandaag bekrachtigt, als Hij hen bekrachtigde. Er is geen streep getrokken, zoals sommigen wel beweren, en deze wederkomst van Jezus moet ook nog steeds plaatsvinden al zijn er die denken, dat het al gebeurd is.

Zijn Koninkrijk moet nog komen, in alle volheid, maar is ook in ons en onder ons, als we de zieken genezen en de gebondenen bevrijden ( Luk. 11:20) Zijn Koninkrijk is, was en zal komen, zoals Hij zelf. Op dezelfde wijze. D.w.z. op de Olijfberg, met Zijn handen zegenend omhoog geheven, op de wolken, in heerlijkheid. De discipelen en allen die er nog meer bij waren gaan het enige doen wat ze op dat moment konden en mochten: bidden. 10 dagen lang tot Pinksteren. Zo vindt dat ook nu nog plaats in sommige plaatsen. En denk je eens in. Volgens Paulus was Jezus ooit, na Zijn opstanding aan 500 mensen tegelijk verschenen (1Kor.15) Misschien waren ze allen, na de hemelvaart wel bijeen gekomen en waren ze enthousiast gaan bidden. Maar 10 dagen is best lang. De een na de ander haakt af, heeft een eigen zaak, of koeien, die gemolken moeten worden, een bruiloft, een tentamen of examen, een huis war in de steigers slaat om geschilderd te worden, of noem maar op en ze waren er niet toen op die tiende dag Gods Geest werd uitgestort…. mis het niet mensen, het is zo belangrijk!

Jezus komt terug, maar tot die tijd hebben we een Grote Opdracht, om vervuld met de Heilige Geest, daarom moesten ze wachten, de wereld in te trekken en het Goede Nieuws te verkondigen. De jeugdvereniging in mijn oude kerk heette, en volgens mij heten ze dat nog steeds: ‘Werkend Wacht Ik’. En dat is de enige juiste houding wachtend op de terugkomst van Jezus, met de armen uit de geestelijke mouwen. Want hoe eerder het evangelie van het Koninkrijk is verkondigd, hoe eerder Hij terugkeert…..

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

Uit het Opfrisser archief van 25 mei 2017, met aaanpassing

——————————————————————————————————

#Opfrisser

— ————————————Advertenties———————————————
Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen
——————————————————————————————————
lees hier het verslag van de actie van zaterdag, 1 mei jl:  https://handelingen2000nu.wordpress.com/2021/05/03/verslag-schatzoeken-1-mei-2021/

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.
We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.