Gedonder

Leave a comment Standard

Toen hief de Geest mij op en ik hoorde achter mij een geluid van een groot gedreun: Geloofd zij de heerlijkheid van de HEERE vanuit Zijn plaats! Ezechiel 3:12

Lezen: Ezech.3:1-15

Ezechiel krijgt een bijzondere opdracht van de HERE, hij moet een boekrol, het Woord van God opeten en het is zoet in Zijn mond. Dan moet hij naar het volk Israël, weggevoerd in Babylon, gaan en tot hen spreken, in de wetenschap dat ze toch niet zullen luisteren. Maar het gaat niet om het resultaat, het gaat om het feit dat ze het gehoord zullen hebben.

Het volk is hardnekkig en heeft een hard hoofd. In het Hebreeuws is er hier een woordspeling te ontdekken. Want het volk is sterk in haar hardnekkigheid, haar onwil om, ondanks Gods straf, de ballingschap, te luisteren en te gehoorzamen aan God. Maar de naam Ezechiel betekent: de HERE, JHWH, maakt sterk! Dus het is de menselijke kracht van het volk, tegen de goddelijke kracht, waarmee Ezechiel bekrachtigd is.

Dan klinkt er het grote geluid en het gedreun, de HERE de Heerscharen verheft Zich en de engelen, die bij Hem zijn evenzo. En de profeet roept onze dagtekst uit: geloofd zij de heerlijkheid van de HERE vanuit Zijn plaats!

Het woordje heerlijkheid is in Hebreeuws ‘Kabod’ en heeft ook de betekenis van zwaarte. Geen wonder dat dat een enorm geluid geeft als Hij van Zijn plaats opstaat en dat de aarde in beweging komt. Geen wonder dat mensen niet meer kunnen blijven staan, als Zijn heerlijkheid op hen komt, zoals bij de priesters, bij de inwijding van de tempel van Salomo. Zijn heerlijkheid, Zijn aanwezigheid is nu, na Pinksteren, ìn ons. De vergelijking dringt zich bij mij op aan Hand.4, waar na het gebed om meer vrijmoedigheid, de plaats waar de apostelen zich bevonden, in beweging kwam, toen ze, opnieuw, met de Geest werden vervuld!

Als Zijn heerlijkheid op en in ons is, kan het niet anders, of we komen in beweging, omdat de Geest ons aandrijft. En ja, daar komt gedonder van. Want men vindt dat niet altijd leuk, het wordt niet op prijs gesteld. Niet door de mensen om je heen, die zich er soms voor schamen, en niet door de toehoorders. Maar ook wij hebben de opdracht om het Evangelie te brengen, Gods Woord, ongeacht het resultaat…!

Maar we mogen dat doen omdat ook wij Ezechiels zijn, sterk gemaakt door de Ruach, de Geest van de HERE, Die ons op plaatsen brengt, natuurlijk of bovennatuurlijk, waar Hij wil, dat de boodschap wordt gehoord. Eet het Woord van de HERE dan, laat het in je binnenste zijn, opdat het vrucht zal dragen en de mensen het zullen horen, of ze dat nu willen of niet!

——————————————————————————————————

#Opfrisser

— ————————————Advertenties——————————————
Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen
——————————————————————————————————
lees hier het verslag van de actie van zaterdag, 1 mei jl:  https://handelingen2000nu.wordpress.com/2021/05/03/verslag-schatzoeken-1-mei-2021/

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.
We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.