Wachten en verwachten

Leave a comment Standard

En daarom wacht de HEERE, opdat Hij u genadig zal zijn; en daarom zal Hij Zich verheffen om Zich over u te ontfermen. Voorzeker, de HEERE is een God van recht. Welzalig zijn allen die Hem verwachten. — Jesaja 30:18http://dawo.nl/?p=5224

Lezen: Jesaja 30:18-26

Het is een roerige tijd in Israel. Men wordt belaagd en van alle kanten in het nauw gedreven. Het zal ook uitlopen op deportatie, de 70 jarige ballingschap. Men zoekt hulp bij verkeerde bronnen en verwacht het daarvan. Men sluit een verbond met Egypte, vanouds in de bijbel al de vijand en beeld van de slavernij. De HERE God, is daar woedend over, want in plaats van naar Hem toe te komen, zoekt men het bij de vijand! En hun narigheid is wel het gevolg van hun afvalligheid! 

Dat gebeurt vandaag aan de dag nog. Mensen gaan vaak pas laat naar een Genezingsdienst, als de reguliere artsen niets meer kunnen doen, of men zoekt het in allerlei dubieuze zaken, zoals homeopathische geneesmiddelen, of zelfs in het occulte, zoals iriscopisten, strijkers, acupunctuur en weet ik veel wat er allemaal nog te koop is, dus niet bij God, maar bij de vijand… Terwijl er maar Één onze Geneesheer is, JHWH Rapha. (Gen. 15:26) let wel, ik zeg niet dat je niet naar de dokter mag, ik zeg dat je eerst naar Hem toe moet gaan. Hij is onze Maker, Hij weet wat er mis is. En vaak gebruikt Hij de geneeskunde om ons te genezen, maar vaak grijpt Hij ook bovennatuurlijk in. We moeten Hem alleen niet als escape gebruiken.

Als we het van Hem verwachten zullen we niet beschaamd uitkomen. Welzalig, vertaalt de HSV, gelukkig, betekent dat. Heerlijk zegt de BasisBijbel, en dat klopt, wat van een man is, is mannelijk, van een vrouw vrouwelijk en wat van de Heer is, is Heerlijk.

We zijn vaak zo ongeduldig, het moet nu, nu meteen. Maar wachten op Zijn genade en het van Hem verwachten zijn dingen die ons niet zo geleerd worden. Zoek ook niet eerst je genezing, maar zoek de Geneesheer. Dicht bij Hem zijn en blijven is de beste plaats. Niet zoeken in allerlei dubieuze zaken, maar schuilen bij Hem en het van Hem verwachten, dat is het beste recept wat er is. Hij wil en zal Zich over je ontfermen, want dat is Zijn aard. Wacht je op Hem?

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

Uit het Opfrisser Archief van 16 juli 2017

——————————————————————————————————

#Opfrisser

— ————————————Mededelingen——————————————
Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen
——————————————————————————————————

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.
We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.