Afstraling

Leave a comment Standard

Hij, Die de afstraling van Gods heerlijkheid is en de afdruk van Zijn zelfstandigheid, Die alle dingen draagt door Zijn krachtig woord, heeft, nadat Hij de reiniging van onze zonden door Zichzelf tot stand had gebracht, Zich gezet aan de rechterhand van de Majesteit in de hoogste hemelen.  — Hebreeen 1:3

Lezen: Hebreeen 1:1-14

De brief aan de Hebreeen is best wel moeilijk in taal en zo, maar geweldig om te lezen en te overdenken. Er wordt diep ingegaan op wie de Here Jezus is en de impact van Zijn werk, zeker ten opzichte van het Judaisme. Hier wordt in een mooie volzin gezegd wat de Here Jezus nu is:de afstraling van Gods heerlijkheid en de afdruk van Zijn zelfstandigheid, beter te vertalen met Zijn aanwezigheid.

De Here Jezus straalde liefde uit, tijdens Zijn verblijf op aarde en Hij toonde Gods karakter. Het woordje dat voor afdruk is gebruikt is Grieks voor karakter. Daarom kon Hij tegen Filippus zeggen: als je Mij hebt gezien, heb je de Vader gezien. En Hij heeft de reiniging van onze zonden tot stand gebracht aan het kruis, toen Hij de wereld met God verzoende. Alle zonden van iedereen zijn al vergeven, (2Kor.5:19) mensen hoeven Jezus alleen nog maar aan te nemen. Want de enig zonde, die je uit de hemel houdt, is die van ongeloof….

En Hij zit aan de rechterhand van de Vader, omdat Zijn taak hier op aarde is volbracht. Wíj zijn nu Zijn Lichaam en Hij is het Hoofd. Aan de rechterhand van God, betekent dat Hij de hoogste macht en autoriteit heeft die er maar bestaat. Noch Poetin, noch Biden, noch de Koreaanse President (moeilijke naam) kunnen daar iets aan veranderen. Jezus is Heer en Hij draag alle dingen door Zijn krachtig woord, Hij houdt de wereld in stand. Niemand kan daar iets aan veranderen. Wat ter wereld er ook gebeurt, God is in control! Bid voor mensen zoals Biden, maar ook onze minister- president en de regering. Of je het nu met ze eens bent, of niet!

Ook wij, als we genoemd zijn naar Christus, de Gezalfde, hebben diezelfde zalving, die Jezus had. Om een afstraling te zijn van onze hemelse Vader, vol liefde en bewogenheid en aan afdruk van Zijn karakter. Niet veroordelend, maar in liefde, Zichzelf opofferende. Dat is een hele taak als je de Heilige Geest niet hebt, maar een makkie als je Hem door je heen laat werken. Wees een lichtje vandaag, Straal!

En zorg ervoor, dat, als dat nog. Iet gebeurd is, je vervuld wordt met de Heilige Geest, het in tenslotte Pinksteren. Laat het vuur in je ontsteken en steek je omgeving aan, met dat vuur, waarmee we bekrachtigd en gezalfd worden en in staat gesteld dezelfde dingen te doen als Jezus, op zijn minst…. gezegend Pinksteren!

——————————————————————————————————

#Opfrisser

— ————————————Mededelingen—————————————
Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging? Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen
——————————————————————————————————

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.
We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.