Krachtig getuigen

Leave a comment Standard

Maar u zult de kracht van de Heilige Geest ontvangen, Die over u komen zal; en u zult Mijn getuigen zijn, zowel in Jeruzalem als in heel Judea en Samaria en tot aan het uiterste van de aarde. — Handelingen 1:8 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Handelingen 1: 4-14

Dit is, als evangelist, een van mijn lievelingsteksten en misschien wel de meest geciteerde in mijn Opfrissers. Omdat het ook zo’n belangrijke tekst is, gerelateerd aan de Grote Opdracht en zo waar als morgen heel de dag en misschien wel het minst toegepast.

Het begint eigenlijk al in vers 7, waar het gaat over het Koningschap van Jezus. ‘Herstelt U in dat deze tijd’, was de vraag van de discipelen? En dat was niet relevant, want het is niet aan ons om de tijden of gelegenheden te weten, zei de Here Jezus en dan komt onze tekst, die dus begint met ‘maar’, dus wat wel relevant is!

Vandaag de dag zijn er zoveel mensen bezig met de eindtijd en de wederkomst van de Here Jezus. ‘Hij komt spoedig!’ Horen we dan, en ja, dat zal. Vaak wordt er dan ook nog angst ingepompt door de eindtijd specialisten: de antichrist, de grote verdrukking, opname voor, tijdens of na, etc. Prachtig allemaal om je daar in te verdiepen, ‘maar’….

De naderende komst van de Here Jezus dringt mij alleen maar om meer zielen te winnen voor Hem, zodat er zo min mogelijk verloren gaan. En iedere ziel, die we winnen gaat met Hem mee, als Hij komt!

Het tweede aspect van deze tekst is het werk van de Heilige Geest. Want hoewel ik een groot voorstander ben van tongentaal, is mijns inziens het bewijs dat je doop in de Heilige Geest ontvangen hebt, niet zozeer dat, overigens zo krachtige en sterke wapen, maar het feit dat je een krachtige getuige bent en dus mensen wint voor Jezus! Want getuigen is één, maar het heeft een doel en dat is dat die ziel gewonnen wordt. Nu heeft zieltjes winnen een negatieve klank in ons land, omdat het betekent dat je mensen bij je clubje probeert te krijgen.

Wel de enige plaats waar ik mensen uit probeer te krijgen is hun verloren staat en de transformatie van het rijk der duisternis naar Het Koninkrijk van de Zoon van Zijn liefde.

En doordat we de Heilige Geest hebben ontvangen, als we in Hem gedoopt, vervuld, doordrenkt zijn, hebben we de Opstandingskracht in ons en kunnen we op een krachtige wijze getuigen van Hem zijn en de mensen het Koninkrijk van God inkrijgen.

Wil je weten hoe dat werkt? Doe dan mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Je gaat 21 dagen (denk aan Daniël) bidden voor mensen, die de Heilige Geest je ingeeft, maakt na die 21 dagen een afspraak met hen, deelt je getuigenis en leidt ze tot Jezus. Tussentijds krijg je video lessen, die je op jouw tijd kunt bekijken en waar we je leren hoe he het e.e.a. doet. Zeker de moeite waard. En/of kom 26 juni mee Schatzoeken. Meer info hieronder.

Heb je de Heilige Geest ontvangen? Ben je een krachtige getuige?

Nog even dit: het Griekse woord voor getuige heeft dezelfde betekenis als dat voor martelaar….. dus het kost je wat, uit je comfort-zone, in het koninkrijk, maar met de hulp van Gods Geest gaat je dat lukken, onbetwistbaar!

#Opfrisser

— ————————————Mededelingen——————————————
Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen
——————————————————————————————————

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.
We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

——————————————————————————————————

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.