Parakleet

Leave a comment Standard

Deze dingen heb Ik tot u gesproken, terwijl Ik bij u verblijf. Maar de Trooster, de Heilige Geest, Die de Vader zenden zal in Mijn Naam, Die zal u in alles onderwijzen en u in herinnering brengen alles wat Ik u gezegd heb. Johannes 14:25-26

Lezen: Joh. 14:15-31

Op deze druilerige tweede pinksterdag komt de dagtekst uit Johannes 14, dat samen met hoofdstuk 16 een mooi stuk inzicht geeft over het werk en de persoon van de Heilige Geest. Dat gaf de Here Jezus nog bij het laatste Avondmaal, de laatste momenten die Hij nog had met Zijn dicipelen .

Kostbare momenten, vlak voordat Hij gevangen genomen, gemarteld en gekruisigd zou worden. Hij begrijpt ook wel, dat de ingrijpende gebeurtenissen, die straks zullen volgen, hetgeen Hij nu zegt, uit hun geheugen zal verdringen. Maar dan wijst Hij op een van de taken van de Parakleet. De vertaling in het woordje Trooster, is te ontoereikend en mede schuldig aan zoveel onbegrip en onkunde ronde de persoon van de Heilige Geest. Hij is niet alleen de Trooster, Hij is ook de Helper. De Naardense vertaling zegt het zo mooi: gids en helper, maar ook dat is ontoereikend. Er zijn gewoon geen worden voor wie en wat Hij is.

Daarom is het zo belangrijk dat we met de Geest van de Vader en de Zoon een relatie krijgen, dat we ons ook aan Hem overgeven en leren luisteren naar de zachte drang van Zijn stem, als Hij ons aanwijzingen geeft, instructies, en zoals hier in de tekst wordt gezegd, ons alles zal te binnen brengen wat Jezus heeft gezegd en ons zal onderwijzen.

Door de zalving weten we alles wat we weten moeten, en de zalving is de Heilige Geest. Wanneer we van Hem vervuld zijn, zijn we in staat om ook, net als Jezus, gezalfden te zijn, omdat we dezelfde Heilige Geest hebben ontvangen als Hij. Ook Hij kon niets bovennatuurlijke doen, totdat Hij de Heilige Geest ontvangen had, na Zijn volwassen doop. Pas toen begon Zijn bediening en bevestigde Hij dat met tekenen en wonderen, werden alle mensen genezen van alle ziektes en iedere kwaal, moesten duistere machten het veld ruimen en gebeurden er van alles en nog wat. En als wij vervuld, tot overlopens toe, zijn, dan kan het niet anders of dan moet het eruit. Want door Pasen sta je, en door Pinksteren ga je, erop uit, onder de zelfde kracht als Jezus had, en kunnen we ook dezelfde dingen doen, die Hij deed (vers 12)

Dat is het werk van de Parakleet, de Helper bij uitstek, zonder Hem kan je niks, maar met Hem wordt het onmogelijke mogelijk. Als we als kerk, en wij zijn de kerk, er zo vol verwachting op uitgaan, dan kan het niet anders of dan breekt er opwekking uit, bij ons in de straat, in het winkelcentrum, in de stad etc. Maar dan moeten we wel in actie komen, want geloof zonder daden is dood…..en op dooie gelovigen zit niemand te wachten!

#Opfrisser

— ————————————Mededelingen——————————————
Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen
——————————————————————————————————

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.
We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.
Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119
—————————————————————————————————
Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————
Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.