Zonden belijden

Leave a comment Standard

Als wij zeggen dat wij geen zonde hebben, misleiden wij onszelf en is de waarheid niet in ons. Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid. — 1 Johannes 1:8-9

Lezen: 1 Johannes 1:1-10

Ze zijn er echt, mensen die denken dat het wel meevalt met hun zonden. We komen ze tegen op straat. Als we ze vragen of ze zeker weten naar de hemel te zullen gaan als ze op dit moment zouden sterven, zeggen ze dingen als: waarom niet? Ik doe geen vlieg kwaad. Ik doe geen verkeerde dingen enz. Van de week reageerde iemand nog op de Opfrisser over Belijden en nalaten: ‘ik maak geen fouten, hooguit vergis ik me wel eens’ maar zonden zijn geen vergissinkjes….

Maar ook in de kerk kom je ze tegen, ze zeggen glashard dat ze niet zondigen. Gelukkig overtuigt de Heilige Geest de mensen van zonde, gerechtigheid en oordeel. In de tijd dat Johannes deze brief schreef had je ze dus ook al. Het was zelfs een bepaalde leer. Want, ja, als niet gezondigd hebt, heb je dus Jezus ook niet nodig! Als je leeft naar Gods wetten is vergeving voor jou niet nodig.

Maar Rom.3:23 leert ons dat alle mensen hebben gezondigd en daardoor Gods heerlijkheid missen. Door de zonden kunnen we niet bij Hem komen.

Maar dan die geweldige tekst: Als wij onze zonden belijden: Hij is getrouw en rechtvaardig om ons de zonden te vergeven. Als we de fout in gaan mogen we altijd weer terug komen en wanneer we Hem onze zonden belijden: vertellen wat we fout hebben gedaan (belijden betekent: hetzelfde zeggen) dan vergeeft Hij ons. Beleden zonden zijn vergeven zonden. Maar Hij vergeeft ze ons niet opdat we vergeving ontvangen, nee, Hij vergeeft ons op grond van het volbrachte werk.

Eigenlijk zijn al je zonden al vergeven wanneer je Jezus uitnodigt in je hart, de zonden uit het verleden, het heden en de toekomst. Onze zonden belijden doen we, zodat we weten weer in het reine te zijn met God. De aanklager probeert je een schuldgevoel aan te praten: ‘zie je wel, je bent nergens goed voor. God kan helemaal niet van jou houden. Jij bent de ergste’. Maar wanneer we onze zonden belijden weten we zeker dat ze vergeven zijn en zijn we weer schoongewassen en fris. De aanklager moet opzouten met de staart tussen de benen. Daarom zegt dezelfde johannes on Op.12:11 dat we de duivel hebben overwonnen door het bloed van Lam. Omdat er geen enkele reden is om ons meer aan te klagen!

Hoe wonderbaar is Jezus bloed, het wast witter dan sneeuw! Dank U, Jezus voor Uw offer aan het kruis!

Heb je Jezus nog nooit uitgenodigd in je hart? Doe het dan Hier!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

Uit het Opfrisser Archief van 19 augustus 2016

——————————————————————————————————

#Opfrisser

— ————————————Mededelingen—————————————

Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen

——————————————————————————————————

De eerstvolgende keer  Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.

We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in  bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.

Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119

—————————————————————————————————

Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————

Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.