God kan alles

Leave a comment Standard

Toen antwoordde Job de HEERE en zei: Ik weet dat U alles vermag, en geen plan is onmogelijk voor U. Job 42:1-2

Lezen: Job 42:1-17

Het verhaal van Job, wereldwijd bekend, door gelovigen en ongelovigen spreekwoordelijk arm genoemd, maar wat was Hij rijk! Niet door zijn vriendschappen, want wat waren dat misselijke gasten, ook niet door zijn vrouw, die hem probeert te verleiden tot zelfmoord, maar door zijn vertrouwen op God, ondanks alle tegenslagen, dat hij zo ontzettend op de proef werd gesteld door de tegenstander en dat God het toeliet, maar dat satan wel van zijn leven moest afblijven.

Dit is het begin van het laatste hoofdstuk. Wat een vertrouwen. God kan alles en Zijn plan komt gewoon uit, dat is Jobs belijdenis. Ondanks alles. Zelfs ondanks Job’s pijn, jeuk en tegenslagen, hij was al die tijd van een goede afloop uitgegaan. Dat is geloof, dat God, alles, maar dan ook alles, zal doen medewerken te goede (ROM.8:28) Ook al zie je het niet, maar dan is het pas geloof. God heeft de touwtjes in handen, Hij zorgt voor een happy end. Misschien niet zoals wij het zelf hadden bedacht, maar zoals Hij het bedenkt is het altijd beter.

En dan bereikt je het bericht van Michael Gabriel, die, zo schrijft een vriend van hem, het leven te zwaar vond worden en er een einde aan heeft gemaakt. Ik veroordeel hem niet. Ik weet het, ben daar ook geweest. En zelfmoord is geen onvergeeflijke zonde, zoals men in de katholieke kerk vroeger dacht en hen ook nog eens niet in gewijde aarde liet begraven, dat is alleen ongeloof.

En ik ken de omstandigheden niet, maar wel weet ik, dat velen met deze gedachten rondlopen. Ook broeders en zusters, mensen die worden gepest, juist (hele) jonge mensen, maar ook ondernemers, die door de lockdown het hoofd niet boven water hebben kunnen houden en met een ontzettende schuld zijn opgezadeld, en weet ik al niet meer.

Zoek hulp, in je kerk, in je gemeente, bij diaconie of pastoraat, bovenal bij God Zelf. Bel met 113, maar schreeuw het uit! En Hij hoort, ook dat mag ik uit ervaring zeggen.

De oude Psalm zegt het zo mooi: Wie Hem aanroept in de nood, vindt Zijn gunst, oneindig groot. (Psalm 86:3 Oude Berijming)

God laat je niet stikken, ook al lijkt het misschien nu zo, Hij overziet het hele plaatje. En geen plan is onmogelijk bij Hem. En wat je nood ook is, Hij kan alles. Alles wat Hij wil, en Zijn wil is het goede, het welgevallige en het volkomene, ook voor jou [Rom. 12:2) En als je geloof te kort komt, wil Hij je ook dat geven.

Niet wachten, zoek vandaag nog hulp, bij de instanties die er zijn, maar bovenal bij Hem. Doen!

https://www.113.nl/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.