Goede Gaven

Leave a comment Standard

Als u, die slecht bent, uw kinderen dan goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal uw Vader, Die in de hemelen is, goede gaven geven aan hen die tot Hem bidden. — Matteus 7:11

Lezen: Matteus 7:7-12

Deze perikoop begint met een krachtige belofte van gebedsverhoring. Bidden, zoeken, kloppen, er wordt verhoord, gevonden en opengedaan. Wat een belofte!

Dan beschrijft Jezus dat wij, aardse ouders onze kinderen datgene geven waar ze om vragen: brood, vis en ei (in de Lukas versie) en geen stenen, slangen of schorpioenen. Als wij, aardse ouders, onwillig om goed te doen, toch onze kinderen voorzien in hun dagelijkse behoefte, hoeveel te meer zal onze Hemelse Vader ons dan goede gaven geven, als we tot Hem bidden, Hem daarom vragen.

In het laatste zit een sleutel. We moeten erom vragen. God weet wel wat we nodig hebben, maar toch wil Hij gebeden zijn. Daarom zegt Jacobus ook dat men niet heeft, omdat men niet bidt.

Bij de Workshop Doeltreffend Bidden, die ik geef n.a.v. het gelijknamige boekje dat we gratis weggegeven (www.doeltreffendbidden.eu) vraag ik wel eens, als er kinderen bij zitten: wie van jullie heeft geleerd van papa of mama dat kinderen die vragen worden overgeslagen? Meestal steken ze dan allemaal de vinger op. En dan zeg ik: ‘dat is dus niet Bijbels! De Bijbel leert ons dat, wanneer we willen ontvangen, we eerst zullen moeten bidden, erom vragen’ Het levert altijd gniffelende gezichtjes op, maar het is wel waar…..

De voorbeelden, die de Here Jezus s hier aanhaalt, zijn voedsel, onze dagelijkse behoeften. Ze hadden toen zeker de schijf van drie? Maar het zijn koolhydraten en proteïnen. Het grijpt weer terug op Psalm 23, waar de Heer onze herder is en het ons aan niets ontbreekt. We hebben alles wat we nodig hebben.

In de Lukas versie (Lukas 11:13) zien we dat de Here Jezus hier de goede gaven vervangt door de Heilige Geest. We ontvangen dus Het Goede, de Heilige Geest, als we Hem daarom vragen. Als er iets is wat we nodig hebben in ons leven, dan is het de Heilige Geest wel. Wel, zo eenvoudig is het, we hoeven er dus alleen maar om te vragen. We krijgen de Heilige Geest niet omdat we die verdienen, maar omdat we Hem zo ontzettend hard nodig hebben!

Een leven door de Geest doet je geloof zoveel meer geven. Het maakt het krachtig, je ervaart blijdschap en de gaven van de Geest gaan functioneren in je leven, waarbij de vrucht groeit. Of je nu van Pinksteren bent of niet, we kunnen niet zonder de Heilige Geest. Wat een belofte. Vraag om Hem en je krijgt Hem, uit genade, van onze Hemelse Vader, die nog beter voor ons zorgt dan wij aardse ouders ooit kunnen. Is dat niet geweldig?

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

——————————————————————————————————

#Opfrisser

— ————————————Mededelingen—————————————

Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen

——————————————————————————————————

De eerstvolgende keer  Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s.

We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in  bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst.

Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119

—————————————————————————————————

Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————

Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.