Brullende leeuw

Leave a comment Standard

Wees nuchter en waakzaam; want uw tegenpartij, de duivel, gaat rond als een brullende leeuw, op zoek naar wie hij zou kunnen verslinden. Bied weerstand aan hem, vast in het geloof, in de wetenschap dat hetzelfde lijden ook aan al uw broeders in de wereld opgelegd wordt. — 1 Petrus 5:8-9

Lezen: 1 Petr. 5:5-9

Je vindt in de Bijbel eigenlijk twee leeuwen. De ene is een beeld van de Here Jezus, de Leeuw van Judah, die gekomen is als het lam Gods, dat de zonde der wereld heeft weggenomen en, zoals hier in onze tekst van vandaag, als beeld van de duivel, de verleider, de lasteraar, zoals de Griekse vertaling van diabolos luidt of aanklager, verleider, wat de weergave is van het Hebreeuwse satan.

De leeuw staat voor moedig en standvastig, maar ook is hij een ontzettend goede jager. In korte tijd kan hij een flinke snelheid maken om zijn prooi te vangen. Als hij honger heeft is hij levensgevaarlijk. Hij drijft de prooi in het nauw en zoekt een geschikt moment om aan te vallen.

Petrus vergelijkt dus hier de duivel, onze tegenstander, met een brullende leeuw, die angst aanjaagt en op zoek is naar een prooi. Hoe mooi zijn de filmpjes op tv waar je dat wel eens ziet. Je ziet dat hij zich richt op het zwakke, diegene die wat afgedwaald zijn van de  (bescherming van) de kudde. God heeft Zijn gemeente gegeven om ons te beschermen!

Je ziet in de context dat het hier gaat over het je niet zorgen maken (vers 7) en verdrukking, lijden om je geloof. Zorgen maken is ongehoorzaam zijn aan het gebod om dat juist niet te doen: God zorgt voor je, als je het koninkrijk van God als prioriteit in je leven hebt (Math. 6:33)

Word je echter vervolgd om je geloof, blijf dan sterk en moedig en bied weerstand. Verloochen je geloof niet, maar blijf standvastig. Als je wegloopt en je hem de rug toekeert, valt hij aan. Blijf hem in zijn ogen kijken en hij druipt af. Probeer het maar eens met een kat. Die kan er niet tegen als je die indringend aankijkt……

Ga niet lopen mauwen (:)) van ‘ik word aangevallen’ So what, daar hebben we als gemeente Gods allemaal last van, alle broeders (en zusters) in de wereld, zegt Petrus. Nee, bied weerstand. Bid (in tongen), val niet voor de verleiding en, zoals de tekst begint: wees nuchter en waakzaam. Wat komt er op je pad, en dat van onze kinderen, denk aan rages (Pokemon is weer eens van stal gehaald) en dino’s van Appie en noem maar op. Of de TV programma’s en verkeerde sites op internet. Allemaal wapens van de duivel om ons te verleiden.

Wees standvastig in je geloof, weersta hem en zegt Jacobus in een soortgelijke tekst: hij zal van je vlieden, of te wel op de vlucht slaan. (Jac. 4:7) Hij die in mij is (de Heilige Geest) is sterker dan hij die in de wereld is. Als je dat maar weet! Handel er dan ook naar!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten
#Opfrisser.

— ————————————Mededelingen—————————————

Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen——————————————————————————————————De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119—————————————————————————————————Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.