Tempo

Leave a comment Standard

Als een herder zal Hij Zijn kudde weiden: Hij zal de lammetjes in Zijn armen bijeenbrengen en in Zijn schoot dragen; de zogenden zal Hij zachtjes leiden. — Jesaja 40:11

Lezen: Jesaja 40:1-11

Wie met God op weg gaat zal merken dat de een veel harder gaat dan de ander. Sommige mensen gaan als een speer, terwijl anderen niet vooruit te branden lijken. Deze tekst laat zien, dat God met iedereen een eigen weg gaat op het tempo wat men aankan. Dat heeft natuurlijk ook te maken met je karakter.

Niet iedereen is een Petrus, die overal als de kippen bij was, maar door een haan werd teruggeroepen. Of als een Johannes, die alles wat rustiger en bedachtzamer deed, maar toch als eerste bij het geopende graf was van die twee. Maar het heeft ook te maken met de brandstof die je gebruikt. Datgene wat je wordt geleerd in de kerk wat je geestelijk thuis is. Als daar de berustingsleer wordt verkondigd: ‘stil maar, wacht maar alles wordt nieuw’ dan zul je je niet uitstrekken naar meer van God om de zieken te kunnen genezen.

Als je geleerd wordt dat men uitverkoren moet zijn, en dat dat maar een handjevol is, zul je geen drang hebben om de mensen die verloren gaan te bereiken met de Blijde Boodschap. Als je niet vervuld bent met de dynamiet van de Heilige Geest zul je weinig beleven met God.
Maar onze God is een Herder, die Zijn kudde weidt. Hij wil dat iedereen vooruit gaat. Want stilstaan is ook in het geloof achteruitgang. Geloven is een werkwoord en het betekent dat je in beweging moet komen. Dat je in vuur en vlam komt te staan voor de Here Jezus en niet meer over Hem kunt zwijgen. Want waar het hart vol van is, loopt de mond van over!

Iedereen op zijn eigen tempo, wat je aankunt, maar zorg wel dat je de juiste brandstof hebt, zodat je voorruit komt. De kerk heeft te lang stil gestaan en moet in beweging komen. Want er gaan mensen verloren, omdat wij niet in beweging komen! En of je er nu 1 per dag of 1 per jaar wint voor de Heer, als dat je tempo is, is het goed. Als je er maar wint. Maar massa’s gelovigen hebben nog nooit iemand tot Jezus geleid en dat is pas achteruitgang. Daarom lopen kerken leeg, omdat men zich niet met de juiste brandstof gevuld heeft. Laat je vullen met de Heilige Geest en blijf daarmee gevuld, dan is er dynamiet en dynamiek in je leven en gaat je turbo flink tekeer.

Heer vul mij opnieuw met die explosieve kracht van de Heilige Geest, want ik wil gaan!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten
meegenieten

#Opfrisser.

—————————————Mededelingen—————————————

Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen

__________________________________________________________________________

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119—————————————————————————————————Bron:www.dagelijkswoord.nl. Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner——————————————————————————————————Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.