Vader der lichten

Leave a comment Standard

Dwaal niet, mijn geliefde broeders! Elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten, bij Wie er geen verandering is, of schaduw van omkeer. Overeenkomstig Zijn wil heeft Hij ons gebaard door het Woord van de waarheid, opdat wij in zeker opzicht eerstelingen van Zijn schepselen zouden zijn. — Jakobus 1:16-18 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Jacobus 1:12-18

Ik kom dat wel eens tegen, dat mensen denken dat ziekte en allerlei andere narigheid van God zou komen. En ja, het kan zijn dat mensen in een periode van ziekte of wat anders, Gods nabijheid en kracht hebben ervaren. Geweldig is dat! Want Hij is de Getrouwe, maar dat is wat anders dan te beweren dat Hij de bron zou zijn van dat alles. Rom 8:28 zegt dat Hij alle dingen doet medewerken ten goede, voor hen, die naar Zijn voornemen, geroepen zijn.

Jacobus noemt het hier eigenlijk gewoon dwalen, dat we God de schuld geven van de narigheid om ons heen en in ons eigen leven. We worden niet van Godswege verzocht. Hij is Licht, de Vader der lichten en in Hem is geen spoortje duisternis. Hij is de Onveranderlijke, geen schaduw van omkeer. Dat is niet saai, dat is Rotsvast. Wat vandaag zonde is, was dat gisteren ook al en zal dat morgen ook nog zijn.

En als Hij 2000 jaar geleden genas, doet Hij dat vandaag ook nog tot de dag dat Jezus teruggekomen is. Dan zal er geen ziekte, dood, pijn en angst meer zijn. Maar tot die tijd is Hij de Ik Ben, Die Ik ben en de Ik zal zijn, Die Ik zijn zal, de betekenis van de Naam JHWH, gisteren en heden Dezelfde, tot in eeuwigheid. Daarom is het onze taak om ten strijde te trekken tegen ziekte en elk ander wapen van de duivel, waarmee hij komt om te roven, te moorden en te slachten. En dankzij de Heilige Geest, Die in ons woont kunnen we dat. Het is mijn bede en verlangen dat meer gelovigen in die autoriteit gaan staan die we hebben gekregen, om op slangen en schorpioenen te staan en op de gehele legermacht van de vijand (Luk. 10:19)

Jezus is gekomen om de werken van de duivel te niet te doen en Hij wil dat wij, Zijn discipelen, dat ook zullen doen. Geen fabeltjes en verzinsels meer, ook al zegent God het, ermee afrekenen en terugsturen waar het vandaan komt: de hel! 

God geeft enkel goede gaven aan Zijn kinderen, Die Hij, als we wedergeboren zijn, Zelf gebaard heeft. Hoe een Vader dat kan, is het mysterie van het Goddelijke, maar het is wel zo veilig en warm en intiem, zo’n Vader hebben Hij. Is Hij al de jouwe?

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

#Opfrisser.

—————————————Mededelingen—————————————

Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen

_________________________________________________________________________

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119

—————————————————————————————————— Bron: http://www.dagelijkswoord.nl

Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.