Doorgrond en ken mij

Leave a comment Standard

HEERE, U doorgrondt en kent mij. Ú kent mijn zitten en mijn opstaan, U begrijpt van verre mijn gedachten. U onderzoekt mijn gaan en mijn liggen, U bent met al mijn wegen vertrouwd. Psalmen 139:1-3

Lezen: Psalm 139

Ik denk dat deze psalm wel een van de bekendste is en in de top 10 staat van de meest gezongen psalmen in de kerken. Ik weet nog dat op de zondag van de voorbereiding op het Heilig Avondmaal de laatste berijmde verzen gezongen werden. In de onberijmde versie zijn de aanhef en de afsluiting nagenoeg gelijk., waardoor de Psalm een mooie eenheid vormt.

Kennen in de Bijbel heeft iets intiems, het heeft met liefde te maken. Doorgronden gaat nog dieper, het is de diepste drijfveer, motivatie van iemand weten. Waarom handelt of reageert men zoals men doet. Vaak zit daar iets veel diepers achter, die wij niet weten, maar God wel. soms wil Hij ons dat in liefde openbaren, zoadat we verder kunnen helpen.

Zoals David het hier beschrijft is het niet bedreigend. Als er iemand weet uit genade te leven is hij het wel. Hij heeft Hem leren kennen als geduldig (lankmoedig) en genadig en rijk aan goedertierenheid, goedheid.

En het is belangrijk dat God je kent, dat je die relatie met Hem hebt. Want dat is wat God wil, relatie en geen religie. Intimiteit. Het is daarom dat de 5 dwaze maagden en de mensen die zelfs boze geesten uitdreven in Zijn naam, worden weggestuurd, omdat Hij ze niet kent.

Iemand leren kennen doe je pas, als die persoon zijn hart open zet en je een inkijkje geeft in zijn of haar diepste diep. Ook dat wil de HERE bij ons zo graag. Ook al kent en doorgrond Hij ons, Hij wil juist in die relatie de dingen van onszelf horen. Omdat Hij zoveel van ons houdt.

Als er iemand is, die ons door en door kent, is Hij het wel en het mooie is dat Hij toch van ons houdt. Hij ziet verborgen agenda’s, pijn en verdriet, opgekropte emoties, verborgen zonden, alles. Nog sterker dan een röntgenfoto ziet hij alles, en toch is daar Zijn liefde, Zijn onvoorwaardelijke liefde. Zo lief dat Hij Zijn Zoon gaf, opdat als wij in Hem geloven, in relatie met Hem komen, we niet verloren hoeven te gaan, maar eeuwig leven hebben.

Waar de Here Jezus het meest mee overhoop lag, waren niet de hoeren en de tollenaars, de uitgekotsten , de zondaren, nee Hij had problemen met de religieuzen, mensen die gevangen zaten in religie. En die zijn er vandaag de dag nog steeds, en de religieuze geest is een hardnekkig kreng, omdat hij zo op goed nagemaakt is, dat je er vaak tegenop kijkt, omdat ze zo ontzettend vroom zijn, haast niet van echt te onderscheiden. Maar ook dat kent en doorgrondt Hij.

Wees nooit bang om Zijn liefde te verspelen, maar blijf altijd dicht en in relatie met Hem, want het is niet bedreigend dat Hij je door en door kent, het is juist vertroostend, dat Hij, ondanks dat, toch van je houdt. Dat is pas liefde!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

#Opfrisser.

—————————————Mededelingen—————————————

Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen

_________________________________________________________________________

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119

—————————————————————————————————— Bron: http://www.dagelijkswoord.nl

Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like 👍 deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.