Hemel feestje

Leave a comment Standard

Ik zeg u dat er evenzo blijdschap zal zijn in de hemel over één zondaar die zich bekeert, meer dan over negenennegentig rechtvaardigen, die de bekering niet nodig hebben. –– Lucas 15:7 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Lucas 15:1-7

De Here Jezus was te vinden waar wij ook zouden moeten zijn: daar waar de zondaars zijn en dat leverde Hem nogal eens kritiek op, met name van de ‘rechtvaardigen’, de Farizeeën en de Schriftgeleerden. Ik denk dan ook, gezien de context, dat het woordje rechtvaardigen in deze tekst een beetje, nou beetje, cynisch bedoeld is.

Want wat doet de herder? Hij laat zijn kudde in de steek, alleen achter, en gaat op zoek naar dat ene verloren schaap. Wat doen wij? Wij beschermen de kudde, zeggen dat ze eerst moet genezen en aansterken en groeien, voordat ze achter de verloren schapen aan mogen gaan… en trouwens, het was niet de evangelist, die er achter aan gaat, maar de herder…! Zoals Paulus ook zo mooi tegen zijn geestelijke zoon, Timotheüs zei: doe het werk van een evangelist.

Teveel wordt het werk van evangelisatie toegeschreven aan de evangelist, of mensen die er een ‘hart’ of roeping voor hebben, terwijl Discipelschap is dat je de dingen doet, die Jezus deed. Hij zegt het: Zoals U Mij hebt uitgezonden, zend ik hen (Joh.17:18) Wij hebben dus dezelfde missie als de Here Jezus: het verlorene zoeken en het redden (Luc.19:10)

Daarom is iedereen geroepen om zielen te winnen voor Jezus. Nee, je hoeft voor mij niet iedere week de straat op, alhoewel het geweldig zou zijn, als er iedere week vanuit iedere kerk, Zielenwinnende teams de straat op gingen en daadwerkelijk mensen zouden toevoegen aan de schare die behouden wordt. Maar evangelisatie hoort een levensstijl te zijn. Denk eens bij jezelf na, in je directe omgeving, 5 mensen die de Here Jezus nog niet kennen en dus, zoals dat schaapje, verloren zijn, tenzij…

Schrijf die namen eens op. Ga eens voor hen bidden op een doeltreffende manier, denk aan ons gratis boekje Doeltreffend Bidden voor Verloren Mensen, meld je aan voor de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging en vraag God openingen om ze tot Jezus te leiden. Wanneer iedere gelovige in 1 jaar 1 ziel redt en discipelt, zijn we volgend jaar verdubbeld. Mijn lijftekst is Rom. 1:16 en ik schaam me niet voor zwem, , omdat Hij Zich niet voor mij schaamde.

Ik vertel het wel eens zo op de evangelisatie training als we met de mensen in gesprek zijn, en we zijn in gesprek met mensen, dan zie ik de engelen boven op het puntje van hun stoel gaan zitten, en als de persoon dan jou nazegt: lieve Here Jezus, kom in mijn hart…, dan gaat er een gejuich op in de hemel en doen de engelen een wave. Want er is feest in de hemel, als er 1 zondaar is, die zich bekeert. Ik gun de engelen wel een feestje, jij dan?

Wil jij op een effectieve manier evangeliseren? Nodig ons uit voor een krachtevangelisatie training in je gemeente en ga, samen met Jezus, de Goede Herder, achter de verloren schapies aan! Dat is Zijn offer toch wel waard?!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

#Opfrisser.

—————————————Mededelingen—————————————

Doe je ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen

_________________________________________________________________________

De eerstvolgende keer Schatzoeken is gepland op 26 juni a.s. We gaan het Koninkrijk proclameren en demonstreren in bidden voor de zieken en de mensen tot Jezus leiden, die de Heilige Geest ons aanwijst. Dat wil je niet missen, bestel je tickets op https://www.eventbrite.nl/e/tickets-schatzoeken-juni-152422272119

—————————————————————————————————— Bron: http://www.dagelijkswoord.nl

Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like  deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.