Sleutels

Leave a comment Standard

En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste, en de Levende, en Ik ben dood geweest en zie, Ik ben levend tot in alle eeuwigheid. Amen. En Ik heb de sleutels van het rijk van de dood en van de dood zelf. — Openbaring 1:17-18 (Herziene Statenvertaling)

Lezen: Openbaring 1: 1-18

Het moet een geweldige ervaring geweest zijn: Johannes was in de Geest, in extase, meegevoerd, hoe je het ook noemen wilt en Hij heeft een ontmoeting met Jezus. En toen hij Hem zag, viel hij als dood aan Zijn voeten (in de Geest) maar Hij legde Zijn rechterhand op hem (Psalm 139:10) en zegt dat hij niet bevreesd hoeft te zijn. Want Hij is de Eerste en de Laatste en de Levende, dood geweest en weer levend tot in alle eeuwigheid. En Hij heeft de sleutels van de dood en het dodenrijk!

Ja mensen, wij hoeven zelfs voor de dood net meer bang te zijn, want Jezus heeft de sleutels. Dat wil niet zozeer zeggen dat Hij bepaalt wanneer we sterven, maar dat Hij de macht heeft over de dood. Het is daarom dat we zelfs in Zijn Naam, macht hebben om doden op te wekken. Ik heb het nog niet meegemaakt, maar ik geloof dat we het gaan zien. Er zijn al vele getuigenissen daarvan en we vinden het ook in de Bijbel terug, bij Petrus en Paulus. Het is een van de dingen, die Jezus deed en waarvan we de belofte hebben dat we die ook zouden doen (Joh.14:12)

En we weten dan ook dat het de Here Jezus is, die ons bij de poort opwacht en niet Petrus of een engel. Nee, Hij Zelf wacht ons op, Hij stond ook op van Zijn troon naast de Vader toen Stefanus gestenigd werd (Hand.7:56)

We hoeven niet bang meer te zijn, ook daar is Hij erbij. En als je laatste uur geslagen heeft en je bent een kind van God, dan heb je dat eeuwige leven al, dat heb je nu al, en dat koninksrijksleven mag je nu al leven. Ten dele, maar straks helemaal. Tot eer van Hem! De dood is een overgang, niet meer en niet minder en Hij gaat met je mee!

Deel de Opfrisser gerust, laat anderen meegenieten

#Opfrisser.

—————————————Mededelingen—————————————

Doe ook mee met de 21 dagen Doeltreffend Bidden Uitdaging. Kijk op http://www.arbeidersindeoogst.nl/21dagen

_________________________________________________________________________

Lees hier het verslag van onze evangelisatie actie van zaterdag 26 juni https://wp.me/p5NqWK-wZ

—————————————————————————————————— Bron: http://www.dagelijkswoord.nl

Tenzij anders vermeld maak ik gebruik van de Herziene Statenvertaling © 2010 Stichting HSV——————————————————————————————————Word Partner in de Oogst voor tenminste €5,- per maand en ontvang het boekje ‘Wie ben ik’ als geschenk.https://www.arbeidersindeoogst.nl/word-partner

Wil je ook iedere dag de Opfrisser in je mailbox ontvangen? Op de website vind je links een kopje: ‘Abonneer je op dit blog d.m.v. e-mail’, als je daar je e-mail invult komt het goed, lukt dat niet, mail dan even naar opfrisser.7wees@gmail.com——————————————————————————————————Like  deze Opfrisser waar je het leest, zodat anderen het ook lezen! En neem dan meteen onze Facebookpagina mee: https://www.facebook.com/OpfrisserMetDe7Ws

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.