Vaandels

Leave a comment Standard

Wij zullen juichen over uw heil en de vaandels opheffen in de Naam van onze God. Moge de HEERE al uw verlangens vervullen.’
‭‭Psalm‬ ‭20:6‬ ‭HSV‬‬

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik heb niet zoveel met vlaggen in de kerk en dan bedoel ik het gezwaai met die lappen. Ik zeg het een beetje oneerbiedig, maar ik zie soms, meestal dames wapperen met die dingen en dan vraag ik me af wat voor nut het heeft. En ik geef toe, op een warme zomerdag kan het heel verfrissend zijn, maar nu kunnen juist de aerosolen extra verspreid worden…

Ik meen het niet zo negatief, want ook vlaggen, op de juiste manier gedaan, kan een vorm van aanbidding zijn, zelfs een uiting van geestelijke strijd, mits op de juiste, passende manier gedaan. Ooit hadden we bij onze band New Inside Road een dame, die dat heel goed kon en je voelde ook de kracht die er vanuit ging. Dus ik onderschat het niet.

Deze psalm spreekt erover, over het juichen en opheffen van vaandels, Beiden een uiting van overwinning. Deze psalm is een zegebede voor de koning. In onze tijd zouden we dat dus moeten doen voor Willem Alexander en Maxima, maar ook voor onze regering. De talloze beschuldigingen, ook van christenen aan hun adres, passen niet in ons jargon. Wij moeten voor hen bidden, of we het nu met hen eens zijn, op gebied van de virusbestrijding, het boerenbedrijf en weet ik veel wat niet meer, of niet. Buigen op je knieën zorgt ervoor dat je niet meer kunt schoppen.

Er worden de meest vreselijke theorieën over het internet verspreid, ook door broeders en zusters, zo jammer. Het wekt alleen maar wantrouwen en angst. Terwijl wij dus juist de vaandels moeten heffen en juichen, ook over Rutte zoveel! Niet dat we alles kritiekloos moeten aanvaarden, maar wel beseffen dat ons machtigste wapen (gezamenlijk) gebed is!

En natuurlijk is dè overwinning behaald op Golgotha en in Arimathea, waar Jezus uitroep nog nagalmt: het is volbracht en de steen werd weggerold, niet om Jezus eruit te laten, maar om ons erin te laten kijken, en vanuit die overwinning, kunnen we de vijand aan.

Want hij is verslagen, ontwapend en openlijk tentoongesteld, belachelijk gemaakt. We hoeven dan ook niet bang te zijn, maar wel alert. En wanneer wij juichen over de overwinning, ook al zien we die nog niet, denk aan Jericho, waar de muren pas vielen na het gejuich , en onze vaandels heffen, dan is er een prachtige belofte: dan gaat de HERE onze verlangens vervullen. Dus als er vandaag gevlagd wordt in je gemeente, of je hebt die bediening, met dit in je achterhoofd: geniet ervan, ga er in mee en we mogen weer geluid produceren in de kerk, dus laat de muren dreunen…. Wij zingen vandaag I raise a Hallelujah en we zingen een tikkie louder….. doe je mee?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.